Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Biblioteca Județeană A.D. Xenopol și Complexului Muzeal Arad, reabilitate energetic

Contractul pentru proiectarea tehnică și asistență în cadrul proiectului de reabilitare energetică moderată a clădirilor este de peste 495 de mii de lei.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru reabilitare energetică a Bibliotecii Județene A.D. Xenopol și Complexului Muzeal Arad.

La licitație s-au prezentat doi ofertanți, fiind aleasă oferta cea mai completă, nefiind depuse contestații. Câștigătorul va avea la dispoziție o perioadă de 5 luni pentru realizarea proiectului, urmând ca ulterior să se realizeze achiziția publică pentru reabilitarea clădirilor. Valoarea contractului pentru aceste servicii este de 495.701,64 lei. Durata de finalizare a reabilitării energetice a clădirilor este de 23 de luni.

„Este un proiect ambițios, care intră deja în lucru. Această primă achiziție este un pas înainte în vederea desemnării constructorului care va trece la reabilitarea energetică a clădirilor Bibliotecii și Muzeului. Investim în cultură, investim în tot ceea ce contribuie la desfășurarea în bune condiții a activității celor două instituții, pentru că avem nevoie de o bază materială care să se ridice la înălțimea pretențiilor secolului XXI”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Ce presupune proiectul

Prin proiect se dorește obținerea unei eficiente energetice ridicate, scăderea consumului de energie termica și electrică și încadrarea imobilelor într-o clasă energetică superioară. Clădirea, situată în municipiul Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, în suprafață de 5.534 mp, a fost construită în anul 1909 și prezintă o serie de infiltrații la nivelul subsolului datorită lipsei hidroizolației și la nivelul șarpantei din cauza faptului că o parte din învelitoare este fie spartă, fie lipsă. Proiectul prevede atât măsuri de termoizolare – termoizolarea planșeului sub pod, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea elementelor de anvelopă vitrate –, de modernizare a instalațiilor – încălzire, apa caldă menajeră, iluminatul artificial – cât și introducerea unor sisteme alternative de producere a energiei termice (surse regenerabile) sau alte măsuri de creștere a performanței termice și energetice. De asemenea, în proiect este prevăzută și construirea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație.

Proiectul este finanțat prin PNRR, Componenta 5  „Valul renovării”. Valoare totală a investițiilor este de 14,7 milioane de lei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un imobil vechi din Piața Unirii din Oradea intră în reabilitare

Articolul următor
STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

STK și-a găsit asistent tehnic pentru Green Square

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share