Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Carassia de aur, podgoria sălăjeană triplu medaliată

Sursa foto: Carassia

Podgoria Carassia din Carastelec, judeţul Sălaj a obţinut trei medalii de aur la Campionatul Mondial de Şampanie şi Vinuri Spumante 2023. Şi ediţia din acest an a The Champagne & Sparkling Wine World Championships  s-a desfăşurat, ca de obicei, în Marea Britanie începând din februarie, iar în luna iulie, juriul a deliberat timp de două săptămâni. În 18 septembrie au fost anunţaţi câştigătorii.

Cu participarea celor mai renumite podgorii specializate în producerea de Şampanie şi vinuri spumante din întreaga lume, campionatul a răsplătit anul acesta efortul singurului reprezentant al României. Solurile acide al Carastelecului şi priceperea vinificatorilor au dus faima Sălajului în lumea producătorilor de Şampanie şi vinuri spumante. Nu e o surpriză, căci la mică distanţă de Carastelec, la Şimleu Silvaniei, produsele Silvania, avantajate de sorile acide, pietroase, cu şisturi cristaline şi pivniţele cu temperatură scăzută, ce prelungesc procesul de şampanizare, aduceau faimă zonei şi produselor.

Cum se procedează la acest campionat?

Toate vinurile înscrise în campionat sunt degustate și evaluate de aceiași jurați specialiști în vinuri spumante, an de an. Ei trebuie să fie de acord cu toate medaliile acordate. Standardele înalte de judecare a acestor experți, stabilite încă din prima zi.  “Suntem încântați să lucrăm cu cele mai bune bolţi palatine de vin spumant din lume!” spun organizatorii.

Tom Stevenson, fondator și președinte al Campionatului Mondial de șampanie și vin spumant

„Essi Avellan MW și Tony Jordan sunt cei mai mari și mai consecvenți degustatori de șampanie și vin spumant pe care i-am întâlnit și am gustat literalmente mii de mostre de șampanie cu ambii. Essi este cel mai talentat degustător de șampanie pe care l-am văzut, în timp ce experiența lui Tony și înțelegerea tehnică a vinurilor spumante este de neegalat.”

Medalii de aur pentru Carassia în 2023

Podgoria a obţinut la Campionatul Mondial de Şampanie şi Vinuri Spumante trei medalii de aur. Ele s-au acordat pentru:

un Chardonnay alb de 8g din 2017, Carassia Blanc de Blancs Vintage Magnum, din colecţia podgoriei,

un Chardonnay alb de 10g, Carassia NV Blanc de Blancs Magnum

şi un asamblaj din 46% Chardonnay, 19% Pinot Blanc, 18% Pinot Noir, 17% Meunier (Alb, 8g RS), care a dat un Carassia Classic Magnum împreună cu un spumant vintage, ediție limitată, aflată înainte de lansare.

Anul acesta au fost acordate în total 170 de medalii de aur și 218 de argint.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a inițiat, din anul universitar 2023-2024, un program de master în limba engleză în securitate cibernetică în colaborare cu Computacenter și EIT

Computacenter sprijină un master de securitate cibernetică la Cluj

Articolul următor

Cabinet de pneumologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share