Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concert aniversar dedicat artistei bihorene Florica Bradu – Lioara Bihorului

Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor organizează mai multe evenimente cultural-artistice dedicate contribuției pe care doamna Florica Bradu a adus-o, de-a lungul întregii sale cariere, folclorului și tradițiilor din județul nostru.

Acestea debutează cu lansarea cărții intitulate „Trec prin lume cântând”, o colecție de muzică și texte care au caracterizat cariera artistei Florica Bradu. Lansarea va avea loc în data de 28 septembrie, ora 18:00, la Muzeul Țării Crișurilor.

„Acest eveniment este dedicat unui om care ne-a reprezentat cu cinste vreme de 60 de ani atât în plan local, cât și în țară și în străinătate. Noi vrem să ne arătăm respectul și prețuirea față de oamenii valoroși din comunitate cât timp aceștia sunt printre noi. Doamna Florica Bradu este confundată cu sufletul comunității noastre și în acest sens ne-am gândit să îi dedicăm în acest an câteva evenimente care se înscriu în conceptul nostru de a dezvolta componenta sufletească a comunității bihorene”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, într-o conferință de presă.

„Sunt recunoscătoare că v-ați gândit la acest proiect într-un context mai larg de promovare și accentuare a preocupării pentru tradiții, pentru muzica tradițională. Asta fac de o viață și este bucuria mea de a atrage atenția că, cultura tradițională este exprimarea cea mai autentică a unui neam. Fac de-o viață muzică bihoreană, am cules cântece, le-am ales și le-am dat publicului încărcate de sufletul meu. În această carte «Trec prin lume cântând» este repertoriul meu de-o viață, text și muzică. Sunt foarte fericită și sunt onorată că v-ați gândit să mă sărbătoriți”, a declarat Florica Bradu.

Concert prezentat de Iuliana Tudor

Pentru a onora întreaga contribuție adusă culturii bihorene, în data de 3 octombrie va avea loc Concertul Aniversar „Florica Bradu – Lioara Bihorului”, de la ora 18:00, în Sala Mare a Teatrului de Stat Oradea. Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea TV Iuliana Tudor și va fi difuzat la Televiziunea Română.

„Pentru mine este o onoare să fiu implicat în totalitate în acest concert și în calitate de dirijor al orchestrei «Rapsodia Bihoreană». Doamna Florica Bradu este o mare voce a folclorului românesc, pentru că, prin repertoriul pe care l-a adus în fața publicului, a adus spiritualitate și emoție. Concertul aniversar promite o seară plină de emoție, având în vedere că vor fi și invitați de suflet din generația de aur a folclorului românesc”, a adăugat Liviu Buțiu, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Invitații care vor încânta publicul sunt Viorica Flintașu, Angelica Stoican, Florica Zaha, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Traian Jurchela,  Andreea Voica și Deian Galetin, Antonela Ferche Buțiu, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara” al Școlii de Arte Francisc Hubic și  Grupul vocal-instrumental ,,Iza”. Acompaniază Orchestra ,,Rapsodia Bihoreană”, dirijor Prof. Liviu Buțiu, iar invitata specială va fi Elise Stan – etnomuzicolog.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului de Stat Regina Maria.

Prețul unui bilet este 30 lei.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tilișca Cu Bun Gust - Porți Deschise la Ferma Iuga

Articolul următor

Salariul minim brut pe economie crește de la 1 octombrie cu 10%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share