Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă două zile mai poate fi vizitată expoziţia Herculane stories

Herculane stories este o expoziţie  care îşi mai aşteaptă vizitatorii încă două zile în incinta Casinoului din Herculane. Este o expoziție pop-up, care scoate în evidență poveștile stațiunii balneare din localitate Băile Herculane.

Spectacolul Poveștile Herculane, deschis în perioada 15-24 septembrie, este cheia de boltă a primului muzeu digital dedicat unei stațiuni turistice din România. Găzduită de Cazinoul orașului, expoziția poate fi vizitată gratuit între orele 12:00 și 18:00.

Herculane Stories, o inițiativă culturală a Asociației ESCU

Acest demers este proiectul de pionierat care va documenta, scana, cartografiază și digitiza, pe parcursul unui an, cele mai reprezentative elemente de patrimoniu și antropologie din Băile Herculane.

Clădiri iconice, elemente arhitecturale unice, imagini de arhivă, obiecte din muzeu și colecții private, precum și tradiții și povești locale vor aștepta să fie descoperite într-un muzeu virtual captivant disponibil în curând pe Herculanestories.ro.

Andreea Dănescu, președintele Asociației ESCU 

„Provocarea acestui muzeu digital este de a construi o memorie comună a orașului Băile Herculane. Este mai mult decât o simplă arhivă de imagini, vrem să scoatem la lumină elemente expoziționale din cele mai diverse surse […], toate aranjate tematic, într-un circuit de momente, locuri, sentimente, căutări, dorințe, speranțe; pe scurt – tot ceea ce alcătuiește identitatea de bază a orașului Băile Herculane”, a declarat Andreea Dănescu, președintele Asociației ESCU.

Toate aceste galerii tematice prezente în muzeul virtual, dar și în expoziția fizică, vor purta vizitatorii într-o călătorie pe străzile din Băile Herculane de la începuturile stațiunii până în perioada interbelică și apariția turismului de masă în epoca Ceaușescu. Punctul central al muzeului digital va fi reconstrucția virtuală a Vilei Elisabeta, o clădire iconică a orașului balnear care va deveni casa simbolică a viitorului muzeu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase oferte pentru modernizarea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai Oradea

Articolul următor

Drumul județean dintre Sâmbăta, Dobrești și Roșia a fost complet reabilitat 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share