Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea americană George Mason va studia automatizarea inteligentă la Cluj

UBB și George Mason University (GMU), prin Schar School of Policy and Government au încheiat un parteneriat strategic.
Universitatea americană este socotită ca una dintre “locomotivele” cercetării academice | Foto: Ron Aira -Creative Services GMU

Colaborarea americanilor cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj vizează dezvoltarea unei paradigme inovativ centrate pe om a inteligenței artificiale.

UBB și George Mason University (GMU), prin Schar School of Policy and Government au încheiat un parteneriat strategic. Acesta prevede stimularea inovației și excelenței în domeniul automatizării inteligente (IA) și promovarea aplicațiilor practice ale domeniului în sectorul public și învățământul superior.

IA, o abordare centrată pe om a inteligenței artificiale, se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor care îmbunătățesc inteligența și capacitățile umane, mai degrabă decât să le înlocuiască, sistemele IA fiind concepute, spre exemplu, pentru a sprijini luarea deciziilor și pentru a le spori eficiența.

GMU este unul din liderii majori implicați în dezvoltarea acestei paradigme, prin IA Initiative. „Pentru a fi sigură, inteligența artificială trebuie să se dezvolte într-un cadru delimitat de etică și de acceptabilitate socială.

Prin unirea forțelor cu GMU facem un pas semnificativ și contribuim la definirea acestei paradigme noi la nivel intenațional, cu impact pentru cercetare, inovare și excelență academică”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

„Această colaborare reprezintă un pas important  în angajamentul nostru comun față de excelență, inovare, diversitate și leadership academic în viitorul digital.

Prin valorificarea punctelor forte și a expertizei noastre, ne propunem să creăm o platformă care să promoveze cercetarea interdisciplinară, să ofere oportunități educaționale de neegalat studenților și profesorilor noștri și să stimuleze inovația prin tehnologie, parteneriatul fiind bazat pe o viziune comună asupra viitorului învățământului superior”, a subliniat David K. Rehr.

El este directorul fondator al Center for Business Civic Engagement (CBCE) în care se desfășoră IA Initative, în cadrul Schar School of Policy and Government de la GMU.

„Parteneriatul creează un context favorabil promovării diversității culturale, conducând în același timp la o  implicare mai puternică a studenților în zona automatizării inteligente și nu numai”, a spus Dorin Munteanu, unul dintre inițiatorii și coordonatorii proiectului IA Initiative.

Elementele cheie vizează programe de cercetare; programe educaționale ce le permit profesorilor și cercetătorilor celor două universități să-și împărtășească expertiza și cunoștințele pentru a îmbunătăți calitatea de predare și cercetare; diseminarea cercetării și inovării, ce permite transferul de cunoștințe și tehnologie, sprijinirea startup-urilor și antreprenoriatului.

UBB este universitatea cu cel mai complex profil academic din România, reprezentând și cea mai mare comunitate academică din țară, cu 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe.

GMU este o universitate publică de cercetare din Fairfax County, Virginia. Aceasta era clasificată printre universitățile doctorale cu activitate de cercetare foarte ridicată. Doi profesori ai GMU, James Buchanan, în 1986, și Vernon Smith, în 2002, au primit Premiul Nobel pentru Economie. Universitatea include o arenă de 10.000 de locuri și un loc de concerte operat de instituție în campusul din Fairfax.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Omul de afaceri Horia Ciorcilă va conduce pentru a șasea oară Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT), au decis acționarii societății.

Banca Transilvania aruncă pe piață obligațiuni de până la 1,5 miliarde euro

Articolul următor
Compania internațională de agricultură Corteva Agriscience adoptă o abordare de economie circulară în ceea ce privește utilizarea materialelor de ambalaj care sunt introduse pe piață, pentru a crește potențialul ca aceste materiale de ambalaj să fie reciclate și/sau reutilizate în timp.

Producție agricolă responsabilă prin practici de ambalare circulară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share