Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PORR Construct a finalizat organizarea de șantier la Podul de peste Mureș la Vladimirescu

 

Reprezentanții CJ Arad au fost prezenți la sfârșitul acestei săptămâni în Comuna Vladimirescu, pe amplasamentul unde se va construi podul peste Mureș.

Este vorba despre o lucrare în valoare de 61 de milioane de euro, prima lucrare de acest gen din România în care un Consiliu Județean face un parteneriat cu Ministerul Transporturilor, fiecare dintre cei doi parteneri având sarcini precise.

Consiliul Județean Arad a derulat toate procedurile birocratice necesare, de la studiul de fezabilitate la proiectare tehnică, identificare traseu, expropriere, licitație pentru execuție și execuția lucrării, iar în final, când această lucrare va fi gata, o va preda Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, care o va administra.

În felul acesta, câștigă ambele părți: pe de o parte, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii care, având în vedere numărul mare de proiecte în care este angajat, n-ar fi reușit să realizeze în timp util aceste lucrări, iar pe de altă parte, Consiliul Județean, care va câștiga o infrastructură nouă, ce va atrage aici dezvoltare economică.

 

„La finalizarea lucrărilor, vom preda centura Ministerului, care ne va scuti de cheltuielile de administrare. Menționez că noi deja gândim ca acest inel de centură, care este realizat în jurul municipiului, să fie extins, să-l facem mult mai larg, astfel încât traficul în municipiu să fie cât mai redus. Intenționăm să pregătim un nou tronson de centură, din Vladimirescu spre Zimand, și să-l legăm de drumul expres Arad-Oradea”, a precizat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Constructorul are la dispoziție o perioadă de 18 luni pentru finalizarea lucrării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lutierii din Reghin expun la Cremona Mondomusica 2023

Articolul următor

Oradea se pregătește de FestiFall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share