Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clubul Fermierilor Români propune modificări în proiectul OUG privind importurile de produse agricole

Sursă foto: Depositphotos

Clubul Fermierilor Români a transmis o scrisoare către Ministerul Agriculturii și Dezvolvării Rurale prin care aduc la cunoștință o propunere de modificare a proiectului de Ordonanță de Urgență referitoare la importurile produselor agricole din Ucraina și Republica Moldova, pe baza celor semnalate de către fermierii membri.

Potrivit CFRO.ro,  în scrisoarea adresată Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, au fost luate în considerare câteva aspecte esențiale legate de recoltarea probelor din loturile importate.

Propunere importantă adresată de Clubul Fermierilor Români

„Clubul Fermierilor Români apreciază implicarea și sprijinul constant al instituției pe care o coordonați în aceste perioade greu încercate, precum și soluțiile pe care le oferă antreprenorilor din sectorul agricol. În acest sens, având în vedere deschiderea pe care o manifestați în scopul identificării celor mai eficiente soluționări la problemele semnalate, dorim să vă aducem la cunoștință o propunere de modificare a proiectului de Ordonanță de Urgență referitoare la importurile produselor agricole din Ucraina și Republica Moldova, pe baza celor semnalate de către fermierii membri.

Propunerea noastră se referă la modificarea Art. 11 (3), după cum urmează: Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recoltează probe din fiecare lot importat și verifică dacă acesta are aceleași calități prevăzute în certificatul de conformitate prevăzut la art. 5 alin. (5). De asemenea, vă semnalăm necesitatea introducerii terminologiei aferente termenului “lot”, sugestia noastră fiind următoarea: produse agricole care se referă la o cantitate cuprinsă între 100 și 200 de tone de marfă.

Considerăm că aceste modificări vor asigura standardizarea și coerența importurilor, facilitând astfel supravegherea și aplicarea reglementărilor propuse. De asemenea, vă rugăm respectuos să aveți în vedere, adăugarea unui articol care să prevadă că marfa nu poate fi descărcată până când nu sunt disponibile și analizate rezultatele de laborator ale eșantioanelor prelevate din fiecare lot importat. Această
condiție esențială va contribui la protejarea intereselor producătorilor și consumatorilor locali, asigurându-se că produsele importate sunt sigure pentru consum și respectă standardele de calitate impuse de instituțiile europene” se spune în scrisoarea adresată recent.

Scrisoarea este semnată de Florian Ciolacu, Director Executiv al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 50 de Voci Cheie din Industria Tech se întâlnesc pe 1-2 noiembrie în București

Articolul următor

Ovidiu Prunean, Power Signal: „Perioadele energetice dificile pot fi depășite cu o abordare strategică și prin gestionarea adecvată a resurselor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share