Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AVE a oferit distincția „Directorul anului pentru Inovare” lui Vasile Benedek, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei

În cadrul Galei pentru directorii anului2023, organizată de AVE – Asociația Pentru Valori În Educație în 9 octombrie, premiul pentru inovarea i-a fost oferit lui Vasile Benedek, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj.

O dată pe an, mediul de business, societatea civilă, reprezentanții autorităților, profesori și elevi din România se adună la un loc pentru a celebra realizările directorilor care au avut curajul de a transforma școlile pe care le conduc. Anul acesta, la Ateneul Român, directori din întreaga țară au participat la eveniment, sperând să-și adjudece un premiu. Asociația oferă anual disticțiile Directorul anului, Directorul Anului pentru Inovare, Directorul anului pentru Egalitate de Șanse, Directorul anului pentru antreprenoriat.

Vasile Benedek, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian”

Premiantul pentru inovare este liderul de imagine incontestabil al galei din acest an. Poate și pentru că prin afirmațiile sale percutante, a atras atenția tuturor. „Azi agricultura nu se mai face cu coase și furci, ci cu drone”, este mai mult decât o constatare. O amplifică rezultatele obținute de acest director. Vasile Benedek a reușit să atragă fonduri europene de jumătate de milion de euro pentru modernizarea liceului. Pentru ca activitatea practică a elevilor să fie adaptată noii configurații a agriculturii, el a achiziționat inclusiv drone. Dincolo de sumele obținute și de utilizarea lor stă implicarea acestui director, felul în care a înțeles să treacă dincolo de ceea ce impune fișa postului și să facă liceul așa cum și l-ar fi dorit, dacă ar mai fost licean.

„Agricultura nu mai seamănă cu o răscoală țărănească, cu coasă, cu furci, cu topoare, ci este o știință. Avem nevoie de specialiști care să cunoască tehnologiile moderne, cum ar fi un tractor, o combină, o dronă. Dacă nu reușim să educăm noile generații să aibă grijă de natură, atunci suntem fără polenizatori. Și întrebarea mea este ce ar fi atunci cu această lume, dacă nu am avea albine sau fluturi ori alte insecte care să realizeze polenizarea?” a afirmat Vasile Benedek în cadrul galei.

În acești ani, când părinții își îndrumă copiii spre meserii care se practică mai degrabă în zonele urbane, Vasile Benedek a vorbit despre importanța viitorului din agricultura românească

„Nimeni nu vrea probabil să fie agricultor. Dar aceștia sunt copiii care pun pâine pe masă și cine nu consumă pâine să nu-i aplaude. Meritul este al copiilor și al tinerei generații care prin munca lor vor duce valorile mai departe și sper că vom avea un viitor bun și în România, așa cum am văzut în alte țări în care am fost în mobilitate” a mai spus el.

Silvia Toth, Director Programe Educaționale, AVE

Mai mult de 70 lideri din business și experți în educație s-au implicat în departajarea celor mai merituoși conducători ai unităților de învățământ.

„Fiecare ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului ne demonstrează că în România există modele de leadership și antreprenoriat care reușesc să transforme educația. Fiecare director câștigător este o sursă de inspirație pentru întreaga comunitate școlară, indiferent de problema pe care și-a propus să o rezolve. Fie că abordează fenomenul abandonului școlar, fie că se axează pe creșterea ratei de promovabilitate la examenele naționale, acești directori au nevoie atât de recunoașterea noastră, a societății, cât și de susținere și încurajare”, a afirmat Silvia Toth, Director Programe Educaționale, AVE.

Directorii de școală câștigători vor primi câte un premiu în valoare de 3.500 de euro. Ei vor fi incluși în Programul de Transformare a Școlilor din România, lansat în această toamnă de AVE. Partenerii asociației, Adservio și Kinderpedia,  îi vor suține în procesul de digitalizare al școlilor prin acces la una dintre cele două platforme online care le va asigura catalog electronic și vouchere pentru primul an de utilizare.

Andreea Nistor, Director Executiv, AVE

„Fiecare dintre noi contribuie la viitorul copiilor noștri, fie că este conștient sau nu de asta, de aceea este important să acționăm împreună într-un efort coordonat. Misiunea AVE este de a aduce în același loc actori relevanți pentru domeniul educației și suntem recunoscători că avem peste 100 de ONG-uri partenere și peste 1.000 de lideri din business care se implică. Gala Premiilor pentru Directorii Anului își propune să aducă în jurul acestor lideri excepționali comunitatea de business, sectorul non-profit și instituțiile statului pentru că doar împreună vom reuși să ducem educația din România la următorul nivel”, a declarat Andreea Nistor, Director Executiv, AVE.

Raluca Mariana Cozma, de la Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași a fost desemnată Directorul Anului 2023. Ea a atras pentru școală fonduri de peste 787.000 de euro în patru ani de activitate. Diana Brătucu de la Școala Gimnazială „Traian” din Craiova a fost desemnată Directorul anului pentru Antreprenoriat, iar Rosemarie Delia Cocoană, de la Școala Gimnazială Eșelnița, jud. Mehedinți, a primit premiul Directorul anului pentru Egalitatea de Șanse.

Directorii finaliști ai Galei Premiilor pentru Directorii Anului au fost invitații Ligiei Deca, Ministrul Educației

„Am avut invitați speciali astăzi, la Ministerul Educației: finaliștii Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2023, organizată de Asociatia Pentru Valori In Educatie – AVE Romania.
Mi-am dorit să vorbim mai puțin despre ce facem noi aici, la minister, și mai mult despre ce fac ei în școli și despre cum reușesc să fie lideri în comunitățile din care fac parte.
Ceea ce îi leagă este convingerea că școala este a fiecărui copil. Mai presus de orice, îi uneşte dorința de a lăsa în urmă o școală mai bună, iar această dorință face ca provocările să-și găsească mereu rezolvarea.
Au vorbit cu modestie despre soluțiile găsite unor provocări precum abandonul școlar sau rata redusă de participare la examenele naționale, despre numeroasele proiecte care fac din școala pe care o conduc un mediu mai bun pentru copii, un reper în comunitate și un exemplu de lucru în echipă.
Vă mulțumesc, domnilor directori! Dumneavoastră și tuturor directorilor care înțeleg, mai presus de orice provocare, că școala trebuie să fie locul căruia fiecare copil îi aparține! Bucuria de a vă întâlni a fost a mea!” a spus Ministrul Educației, Ligia Deca.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Împreună din prima zi” , un program ce investește alte 1,5 milioane euro

Articolul următor

Drumul expres Arad – Oradea, în linie dreaptă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share