Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liceul „Sextil Pușcariu” din Bran a fost renovat de 110 angajați ai OSCAR Downstream

sursa foto: Agroiampact

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, a contribuit, la sfârșitul lunii septembrie, la renovarea liceului „Sextil Pușcariu” din Bran, județul Brașov, continuând astfel tradiția de implicare civică în comunitățile din România. Compania a demonstrat cum poate arăta un team-building cu adevărat eficient.

Din dorința de a participa la o dezvoltare armonioasă a generațiilor viitoare, angajații OSCAR, în frunte cu echipa de management, au renovat în interiorul și exteriorul liceului, împărțiți pe echipe de lucru, în funcție de înclinația fiecăruia spre un anumit tip de activitate. Proiectul, desfășurat pe parcursul a 4 zile, a inclus – într-o activitate amplă – renovarea completă a 9 săli de clasă, înlocuirea mobilierului deteriorat, decorarea spațiului interior, reamenajarea curții exterioare, înlocuirea și recondiționarea mobilierului de exterior și a elementelor de recreere, toate acestea având suportul unei echipe de specialiști, alese special pentru ca rezultatul să fie unul încântător atât pentru angajații OSCAR, cât și pentru copii deopotrivă.

Nicolae Bănică, CEO Oscar Downstream

De-a lungul anilor, echipa OSCAR a derulat acțiuni similare și în alte comunități din România, precum cea din Drașov, Jud. Alba, un proiect complex de renovare, dotare și decorare a școlii gimnaziale și a gradiniței din localitate. Dincolo de contribuția pe care o generează la nivelul comunităților locale, aceste acțiuni ajută și la consolidarea echipei, prin sudarea relațiilor între colegi și confirmarea valorilor comune pe care le promovează compania, de peste 22 de ani.

„Implicarea activă în societate reprezintă o tradiție a OSCAR Downstream, pe care o respectăm cu entuziasm în fiecare an”, spune Nicolae Bănică, CEO Oscar Downstream. „De-a lungul timpului, am avut numeroase inițiative de voluntariat prin care am confirmat angajamentul nostru față de comunitățile în care suntem prezenți. Cele mai multe au fost centrate pe educație, pentru că ea reprezintă un pilon cheie în viziunea noastră de dezvoltare sustenabilă. O generație tânără educată reprezintă o șansă în plus pentru un viitor mai bun. Nu bucurăm să putem contribui astfel la crearea unui mediu educațional prietenos, adaptat la nevoile tinerilor care se află într-o etapă atât de importantă din viața lor”.

Liceul „Sextil Pușcariu”

Aflat la 25 de kilometri de Brașov, Liceul „Sextil Pușcariu” este singura unitate de nivel liceal din zonă, pe o rază de 30 de kilometri și școlarizează aproximativ 500 de elevi din Bran și comunele învecinate (Moeciu, Fundata), pe 5 nivele educaționale (preșcolar, primar, gimnaziu, liceu tehnologic și școală profesională). Aflat într-o zonă de intens interes turistic, situată în imediata apropiere a parcului național Bucegi și a parcului Național Piatra Craiului, liceul combină focusul pe specializările educaționale alese în concordanță cu cererea de forță de muncă calificată din zonă, cu preocupările pentru ecologie și un viitor verde, prezente în multe dintre activitățile derulate de școală (participare la activități de ecologizare în parteneriat cu autoritățile locale, campanii de reciclare etc).

Bogdan Pucheanu, directorul liceului „Sextil Pușcariu”

Acțiunea de renovare, sustinută cu implicarea financiara a OSCAR Downstream și efortul de voluntariat al echipei sale, a adus un plus de inspirație și de confort pentru elevii care învață aici.

„Adevărata valoare a acțiunilor desfășurate în Liceul Sextil Pușcariu Bran s-a măsurat în privirea cristalină și ochii plini de recunoștință ai elevilor noștri în momentul în care și-au redescoperit sălile de clasă”, spune Bogdan Pucheanu, directorul liceului. „Felicitări pentru sprijinul pe care îl acordați copiilor și actului educațional, felicitări pentru implicarea entuziastă a întregii echipe, pentru seriozitate și altruism, felicitări pentru că vă pasă! Echipa de conducere a liceului vă mulțumește în numele tuturor beneficiarilor!”

sursa foto: Agroiampact 3

Oscar Downstream

Strategia de sustenabilitate este construită pe cinci piloni de acțiune, fiecare cu inițiative separate – OSCAR pentru angajați (implicare prin acțiuni de voluntariat), OSCAR pentru comunitate (promovarea tinerei generații de artiști și sportivi români și o implicare activă în comunitate pe toate planurile, cu scopul unui viitor mai bun), OSCAR pentru Educație (implicarea activă pentru susținerea educației copiilor și tinerilor), OSCAR pentru sănătate (inițiative pentru îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical) și OSCAR pentru Mediu (inițiative pentru politici sănătoase și măsuri de siguranță).

Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, aflată în top 5 jucători, cu un portofoliu de peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură.

Rețeaua de distribuție a carburanților

Rețeaua sa de benzinării a depășit 100 de stații distribuite strategic la nivel national: 30 de stații proprii dedicate segmentului de clienți B2B sub brandul OSCAR Drive, poziționate de-a lungul principalelor drumuri comerciale și peste 70 de benzinării în franciză sub brandul RO concept OSCAR, pentru clienții B2C, lansat în 2017.

La acestea se adaugă peste 2.500 de stații de incintă OSCAR – DIESELPoint (concept introdus în premieră pe piața din România de către OSCAR Downstream în 2004, care permite alimentarea cu carburant direct în locația clientului). OSCAR Downstream este singura companie de profil din România care oferă clienților și servicii de mentenanță și service dedicat pentru aceste stații de incintă.

Infrastructura sa logistică performantă include, într-un lanț logistic integrat propriu, o flotă cu peste 80 de autocisterne moderne (cea mai mare flotă proprie de autocisterne de pe piața din România), precum și o rețea proprie de depozitare, cu o capacitate de stocare a motorinei și benzinei de peste 65.000 mc.

Depozitele OSCAR

Cele 7 depozite OSCAR sunt localizate la o distanţă de cel puțin 200 km unele de altele, pentru a răspunde prompt solicitărilor şi pentru a furniza carburantul în condiţii optime, oriunde în țară: Șercaia (județul Brașov), Zădăreni județul Arad, Ocna Mureș (județul Alba), Roman (județul Neamț), Craiova (județul Dolj), Fundulea (județul Călărași), Constanța (județul Constanța). Depozitele din Șercaia, Zădăreni, Ocna Mureș și Roman sunt construcții Greenfield finalizate în ultimii 9 ani, cu tehnologie nouă și grjă fată de mediu.

OSCAR Downstream face parte din grupul antreprenorial Alfa Group, controlat de Alin Niculae.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

,,Puterea Inovării – Reclădind Încrederea, Imaginăm Viitorul ‘’ e conferința Asociației Proiectul România 2030

Articolul următor

Săptămâna Mondială a Investitorului e marcată de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share