Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ultima strigare pentru dividendele Băncii Transilvania

Printr-o colaborare cu Microsoft, Banca Transilvania (BT) Cluj integrează inteligența artificială (AI) în comunicarea online, lansând pe această platformă funcționalitatea AI Search, ce are la bază soluția Azure Open AI Service.

19 octombrie este ultima zi în care investitorii mai pot să achiziționeze acțiuni ale băncii clujene care dau dreptul la dividende.

Investitorii care vor să beneficieze de dividendele în valoare de 902 de milioane de lei pe care Banca Transilvania (BT) Cluj le va distribui acționarilor în 6 noiembrie mai pot cumpăra acţiuni până în 19 octombrie inclusiv. Dividendul brut pe acțiune este de 1,13 lei, conform hotărârii adunării generale a acționarilor (AGA).

Rezultă un randament brut de 5% la prețul de închidere din 17 octombrie al titlurilor BT. Acționarii băncii din Cluj au aprobat, în cadrul AGA, distribuirea dividendelor din profitul anului 2022 şi rezervele aferente altor ani, în sumă de 902 milioane de lei, acordată în numerar. Dividendul brut pe acțiune la BT este de 1,13 lei.

Horia Ciorcilă, preşedintele BT, va încasa dividende de 41 de milioane de lei, inclusiv prin intermediul companiei Castorius Limited, pe care o controlează, iar fondurile de pensii, de 230 de milioane. De asemenea, adunarea extraordinară a aprobat desfășurarea unei oferte publice sau plasamente private având ca obiect un program de emisiuni de obligațiuni corporative.

Aceasta va fi în condițiile pieței în ceea ce privește rata dobânzii, cu o scadență de maximum 10 ani, pentru o sumă de maximum 1,5 miliarde de euro sau echivalent, pe baza unei structuri flexibile, prin mai multe emisiuni separate, derulate pe o perioadă de maximum cinci ani. BT a ajuns la o capitalizare bursieră de 17,8 miliarde de lei.

În vară, BT Cluj a efectuat o operațiune de mărire a capitalului social cu 91 de milioane de acțiuni, cu valoarea nominală de 10 lei. Astfel de la un capital de 7,07 miliarde de lei, societatea clujeană a ajuns la 7,98 miliarde.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Efectivul de salariați din județ, în aprilie 2022, a fost de 270.393, în creștere cu 6.713 față de luna corespunzătoare din 2021.

Sfârșitul verii a venit cu salarii mai mici la Cluj

Articolul următor

Programele de dezvoltare din vestul țării au fost evaluate de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share