Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echilibru în arhitectura urbană a Timișoarei cu noul aspect și funcționalitate a Pieței Traian

Sursă foto: Expres de Banat

Timișoara va avea un al doilea centru în jurul Pieței Traian, cu cele 15 străzi adiacente. Proiectul și indicatorii tehnico-economici pentru regenerarea urbană a zonei au fost aprobați de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Reabilitarea zonei va fi completă. 

Valoarea estimată a investiției se ridică la aproximativ 140 milioane lei, fără TVA. Cum lucrarea nu poate fi realizată din resurse propii,  Primăria Timișoara intenționează accesarea de fonduri europene, prin intdermediul Programului Regional Vest.

Regenerarea urbană a Pieței Traian

Documentația  supusă aprobării plenului și aprobată a fost realizată de Asocierea Planwerk & Prodeco. Pentru următoarea perioadă sunt prevăzute obținerea ultimelor avize, finalizarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire.

„E gata prima etapă a proiectul de regenerare urbană a zonei Pieței Traian. Transformăm întreaga zonă în al doilea centru al Timișoarei și punem în valoare atât patrimoniul arhitectural superb, cât și potențialul cultural, turistic, comercial al zonei. 6 hectare din zona Traian vor avea o altă înfățișare. Înverzim întregul cartier cu 355 de arbori, adăugăm 3 parcuri, 2 locuri de joacă și o piață de cartier cu mobilier modern. Trecem utilitățile în subteran și schimbăm rețelele vechi. Construim spații pentru oameni, acolo unde familiile să se plimbe împreună și unde cei mici să aibă loc să se joace. O parte din cartier va trece printr-un proces de pietonalizare, similar cu cel din cartierul Cetate (zona Piața Unirii și străzile din jur). E un proiect fanion pentru Timișoara care pune omul în centrul amenajării spațiului”, a declarat primarul Dominic Fritz, citat de Expres de Banat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, conectat la rețeaua națională de telemedicină

Articolul următor

Investitorii elvețieni din vestul țării: Afacerile de familie din România mai au nevoie de 15-20 de ani pentru o profesionalizare completă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share