Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

350 de inovații, prezente la Salonul Pro Invent

Am deschis cea de-a XXI-a ediție a Salonului Pro Invent, un eveniment dedicat inventatorilor, dar și antreprenorilor interesați să pună în practică rezultatele cercetării și inovării.
Cercetători, inventatori, universități și companii au ocazia de a interacționa cu potențiali parteneri sau investitori | Foto: UTCN, USAMV

Salonul internațional al cercetării științifice, inovării și inventicii are loc la sediul din Bd. Muncii al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

“Am deschis Salonul Pro Invent, un eveniment dedicat inventatorilor, dar și antreprenorilor interesați să pună în practică rezultatele cercetării și inovării. Salonul se desfășoară între 25 și 27 octombrie, timp în care vă așteptăm, în număr cât mai mare, să descoperiți cele peste 350 de inovații din domenii precum energie, mediu, sănătate, agricultură și multe altele”, au îndemnat reprezentanții UTCN.

“Universitatea noastră participă la Pro Invent cu o cerere de brevet și 11 lucrări inovative ale studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor. O altă cerere de brevet aparține cercetătorilor de la Stațiunea de Cercetare Horticolă. Alături de studenți și cadre didactice, universitatea noastră este reprezentată în juriul Pro Invent de profesorii Sonia Socaci și Dan Vodnar”, a anunțat Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Pro Invent reunește cercetători, inventatori, universități și companii, oferindu-le ocazia de a-și expune inovațiile și proiectele tehnologice și de a interacționa cu potențiali parteneri sau investitori.

În competiție au fost înscrise 350 de proiecte și invenții din variate domenii. Între participanți se numără universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor sau persoane fizice din ţară şi din străinătate. Publicul și specialiștii pot vedea invenții din domeniile mecanică – motoare – mașini, electronică – electricitate, sanitare – ventilație – încălzire, sănătate – medicină – cosmetică, agricultură – horticultură, alimentație – băuturi, energie și protectia mediului.

Grupurile de studenți afiliate structurilor de inovare și cercetare din UTCN vor participa cu proiectele și ideile lor creative. Pro Invent este un eveniment dedicat inovației și cercetării tehnologice și reprezintă un spațiu pentru prezentarea și promovarea inovațiilor, descoperirilor științifice și invențiilor.

Salonul reunește cercetători, inventatori, universități și companii, oferindu-le ocazia de a-și expune inovațiile și proiectele tehnologice și de a interacționa cu potențiali parteneri sau investitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul este organizat de Departamentul de Jurnalism şi Media digitală, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC). 

Ambasadorul SUA în România vorbește despre media digitală la UBB

Articolul următor
Zonele rurale se confruntă cu provocări precum schimbări demografice, conectivitate, un nivel scăzut al veniturilor, cu acces limitat la servicii, dar și cu oportunități: producerea de alimente și produse nealimentare de înaltă calitate, contribuția la procesul de îmbogățire și diversificare a culturii europene, asigurarea unei bune administrări a resurselor naturale și atenuarea efectelor produse de schimbările climatice. În acest context, scopul proiectului „Let’s green, digital and animate rural inclusive territories (UP-RURAL!)” constă în creșterea numărului de „ofițeri pentru dezvoltarea comunitară”, formați și atestați în mediul rural prin furnizarea unui training și a unei certificări privind această ocupație, pentru grupurile defavorizate și vulnerabile.

Proiectul Erasmus+ "Up Rural", sărbătorit printr-un eveniment de multiplicare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share