Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniel David, ales în boardul GUILD

Organizația grupează unele dintre cele mai reprezentative universități europene de cercetare avansată.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Daniel David, a fost ales cu unanimitate de voturi ca membru în boardul GUILD cu ocazia adunării generale a organizației, desfășurată la Oslo.

GUILD este organizația unora dintre cele mai reprezentative universități europene de cercetare avansată, una exclusivistă, unde intrarea se face pe bază de invitație și de analiză a performanței academice. UBB este membră a GUILD din 2020, boardul fiind condus acum de rectorul Universității din Oslo.

„Modelul „world-class-research intensive” – cel ce pune în centrul actului academic cercetarea care susține apoi educația activă și cocreată cu studenții și relația inovativă cu societatea – este modelul de elită al universităților, care asigură decisiv dezvoltarea civilizației noastre.

Lumea are în mod natural modele diferite de universități, corespunzând nevoilor diferite, dar modelul „world-class – research-intensive” este cel care produce schimbări și dezvoltări paradigmatice majore, alături de alte inovații mai incrementale, importante și generate de toate modelele legitime de universitate.

Însă precum democrația, modelul „world-class – research-intensive” nu trebuie luat ca un dat imuabil, ci este ceva care trebuie protejat și promovat mereu de cei care îl asumă, în beneficiul oamenilor și societății. Asta fac la UBB și în țară de ani de zile, asta voi face de acum la un nivel mai general, la nivel european și internațional, prin GUILD”, spune rectorul UBB.

La adunarea generală a GUILD s-au discutat teme majore și poziționări față de inteligența artificială, internaționalizarea responsabilă, relația academică Africa – Europa, relația cercetare-inovație, evoluția programului „Orizont Europa” (2025-2027), pregătirea noului program cadru FP10. La reuniune au participat și reprezentanți ai Comisiei Europene și autorităților norvegiene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Contribuind la un viitor mai verde”, TRANSAVIA marchează #ZiuaSustenabilității publicând cel de al 4-lea Raport de Sustenabilitate

Articolul următor

La inițiativa Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a fost lansat Imnul Sustenabilității

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share