Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leoni Wiring Systems Ro își ipotechează bunuri mobile și imobile

Compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistrița și-a ipotecat recent fabricile și utilajele în favoarea unei firme din Londra care se ocupă de credite nebancare, finanțele structurate și fiduciari corporativi, atât înainte, cât și după restructurările companiilor. Decizia venită, probabil din Germania, de la nivel de grup, aflat într-o perioadă de restructurare a datoriilor a vizat și filialele companiei din Pitești și Arad.

Este vorba de un contract de ipotecă imobiliară din 25 octombrie 2023. Leoni Bistrița pune sub ipotecă imobilele, pentru o garanție proprie de 44,6 milioane euro. Printr-un alt contract, de ipotecă mobiliară, firma a gajat și utilajele. Astfel se obține o garanție mai mare, posibil chiar la nivel de grup, în valoare de 1,3 miliarde euro, potrivit Bistrița Business.

Leoni Arad a contribuit cu o garanție în imobile de 23,7 milioane euro, contribuind și la garanția rezultată din gajarea utilajelor.

Fabrica din Pitești a semnat deocamdată doar contractul de garanție mobiliară, pe utilaje, contribuind și ea la datoria de 1,3 mld. euro.

Cine este beneficiarul ipotecilor Leoni?

Ipotecile au fost făcute în favoarea companiei Glas Trust Corporation LTD, cu sediul în Londra. Aceasta este cunoscută pentru activitatea sa de restructurare financiară și creditare pentru companii aflate în dificultate. Firma a fost fondată în 2012 de Brian Carne și Mia Drennan. GLAS este un pionier în piața agențiilor de credite nebancare, finanțelor structurate și fiduciarilor corporativi. În calitate de furnizor de servicii independent și fără conflicte, se concentrează pe furnizarea de soluții simplificate pentru tranzacții complexe, cu capacitatea de a lucra la tranzacții care pot fi în dificultate, înainte sau post restructurare sau de natură neobișnuită.

În 2023, miliardarul austriac Stefan Pierer, până recent acționar la Leoni AG, a preluat integral acțiunile concernului german, scufundat în datorii (708 mil. euro la data preluării). El a promis o capitalizare serioasă pentru continuarea activităților grupului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TenarisSilcotub a finanțat un laborator multifuncțional în valoare de 400.000 lei

Articolul următor

CFR conectează feroviar Timișoara de Aeroportul „Traian Vuia”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share