Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la Bloomberg finanțează arta stradală la Cluj

Acesta este derulat ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public.
Strada propusă pentru intervenție este una intens circulată de către studenții aflați în campus | Foto: PCN

Municipalitatea clujeană a anunțat debutul proiectului Asphalt Art Initiative pe str. Piezișă, pe partea carosabilă, într-o zonă împrejmuită.

Acesta este derulat ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public. Realizarea lucrării va dura între 10 și 14 zile, în funcție de condițiile meteorologice. În această toamnă, după realizarea picturii stradale, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe Piezișă, implicând tinerii și actorii interesați din oraș.

Pictura stradală va fi realizată de către câștigătorii desemnați în urma unui concurs de idei derulat de către Primăria Cluj-Napoca (PCN) la începutul toamnei. Este vorba despre echipa OCU & KERO, coordonată de Corina Monea. Proiectul câștigător poartă denumirea de “Ilustrație optică 3D”, fiind premiat cu 2.500 de dolari, plus contractul de 20.000 de dolari pentru implementarea lucrării.

Obiectivul proiectului este întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă. Str. Piezișă, propusă pentru intervenție, este una intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent, dar și de către ceilalți locuitori și vizitatori ai municipiului.

Tema stabilită pentru acest concurs de design a fost „Educație, cunoaștere, tineri. 2023 – anul competențelor” și se încadrează pe direcțiile europene “green, digital, resilient”. Din inițiativa Asphalt Art mai fac parte mari orașe europene (Milano, Amsterdam) și americane (San Diego, Miami). Organizația Bloomberg Philanthropies investește în 700 de orașe și 150 de țări, concentrându-se pe cinci domenii cheie pentru crearea unei schimbări de durată: arte, educație, mediu, inovație guvernamentală și sănătate publică.

PCN a implementat recent o serie de inițiative din sfera artei stradale, atât prin procesul de bugetare participativă – „Artă în curtea școlii”, cât și prin parteneriate cu organizații locale și orașul înfrățit Nantes – pictura murală „Apropiați spargem zidurile” de pe str. Constanța. Artiștii locali au posibilitatea să își exprime creativitatea pe peretele amenajat de PCN în cartierul Mărăști.

Bloomberg este un grup axat pe domeniile financiar, software, date și media, cu sediul central în New York (SUA). A fost cofondată de Michael Bloomberg în 1981, împreună cu Thomas Secunda, Duncan MacMillan, Charles Zegar și o investiție de 12% din acțiuni de către Bank of America, prin intermediul filialei de brokeraj Merrill Lynch.

Bloomberg furnizează instrumente software financiare și aplicații de întreprindere. Grupul include o agenție de știri, o rețea globală de televiziune, site-uri web, posturi de radio, buletine informative pe bază de abonament, două reviste. Compania avea 176 de locații și 20.000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primăria Cluj-Napoca (PCN) a instalat panouri fotovoltaice pe nouă clădiri publice: Colegiul Național Pedagogic G. Lazăr, Liceul de Informatică T. Popoviciu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic A. Borza, Liceul O. Ghibu, Seminarul Teologic Ortodox, Baza Sportivă Gheorgheni, Hala Agroalimentara Grigorescu și Hala Agroalimentară IRA.

ENERGIE. Clădirile publice ale Clujului, alimentate de la soare

Articolul următor

O nouă campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share