Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BalneoMap, Hartă digitală a resurselor balneare din România

Consilierul de stat László Borbély a anunțat că România are acum o hartă digitală a resurselor balneare naționale cu peste 500 de puncte balneare din 121 de localități, iar lista este deschisă și altor unități administrativ teritoriale care dețin această resursă prețioasă în subsol.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, împreună cu Clusterul Regional Balneoturistic TRANSYLVANIA a organizat conferința Dezvoltare Durabilă prin Valorificarea Resurselor Balneare. Elementul central a fost prezentarea platformei BalneoMap, hartă digitală interactivă dedicată resurselor balneare, cum ar fi: izvoare ape minerale, lacuri terapeutice, mofete, surse de nămol, zone cu potențial balnear și povestea acestora.

Platforma poate fi accesată aici: https://balneomap.ro

László Borbély apreciază BalneoMap

„Conform estimărilor, România deține o treime din resursele balneare ale Europei. Din păcate, acestea sunt încă insuficient valorificate. În aproximativ un an am reușit să sprijinim lansarea unei platforme digitale a resurselor balneare și să o dezvoltăm. Am început cu 37 de localități, iar prin dezvoltare, România are acum o hartă digitală a resurselor balneologice naționale cu pese 500 de puncte balneare din 121 de localități. Lista este deschisă și sunt convins că va fi îmbogățită după ce am văzut astăzi la conferință că există foarte mulți specialiști, cercetători, medici, oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale care își doresc să acționeze pentru dezvoltarea durabilă a turismului balnear. Orice cetățean are acces acum la informații de calitate privind beneficiile balneologiei, ceea ce
contează cu siguranță în atragerea numărului de turiști. Sunt convins că un astfel de instrument este util și pentru investitori.” a declarat László Borbély

În cadrul conferinței au mai luat cuvântul: Roxana Mînzatu, Secretar de Stat; Rareș Hopincă – prefectul Municipiului București; Inițiatorii clusterui Balneoturistic Transylvania, Vajda Lajos și Aurel Borșan; Mátyus Enikő, manager al proiectului și alți reprezentanți de seamă din ministere și instituții relevante.

Utilitatea hărții resurselor balneare

Scopul platformei este să aducă oamenii mai aproape de aceste leacuri, care servesc la menținerea sănătății în mod natural, în spiritul culturii balneare de odinioară. Știința și arta balneară explorează și valorifică potențialul terapeutic ale resurselor naturale. Dezvoltarea durabilă este un pilon esențial în restabilirea excelenței și poate fi atinsă doar prin cooperarea strânsă între actorii din domeniu: factorii de decizie, operatorii economici, cercetătorii, oamenii de știință și educatorii, precum și comunitățile locale trebuie să acționeze împreună pentru ca balneologia să devină din nou parte integrantă a ecosistemului național bunăstării. BalneoMap contribuie la atingerea acestui obiectiv prin explorarea, integrarea și demonstrarea potențialul nevalorificat al naturii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Nuclearelectrica (SNN) și RoPower Nuclear, compania de proiect, au anunțat încheierea cu succes a misiunii SEED, axată pe selecția amplasamentului, planificat pentru dezvoltarea în condiții de securitate a primei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) din România.

ENERGIE. Undă verde pentru noua centrală NuScale

Articolul următor
Așadar, cei mici încă se mai pot lupta cu bandiții, pot apăra străzile Vestului Sălbatic, pot proteja minele de aur și pot călători alături de calul măiastru în toate colțurile Deșertului, zilnic între orele 10:00 și 20:00.

Cei mici pot explora încă o săptămână Vestul Sălbatic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share