Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se pregătește conferința „GOVNET România ESG 2023 – Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România”

În 22 noiembrie 2023 se va desfășura conferința „GOVNET România ESG 2023 – Raportarea Non-Financiară de Sustenabilitate în România”. Coalitia pentru Economie Circulara – CERC este partener la această conferinţă.

Se va discuta despre “Valoarea reală a Raportării Nefinanciare de Sustenabilitate ESG: Semnificație și provocări în companiile din Romania”.
Solicitările pentru o transparență sporită în ceea ce privește factorii de mediu, sociali și de guvernanță au atins un volum fără precedent în ultimii ani. Adoptarea unei strategii de sustenabilitate este acum mai importantă ca niciodată, iar ESG devine o oportunitate pentru cei care îl abordează în mod corect.
Cu ocazia conferinței vor fi diseminat informații despre cum poate fi crescut impactul social pozitiv, prin prezentarea de studii de caz despre raportarea non-financiară și implementarea conceptelor de durabilitate, care pot forma baza pentru dezvoltarea unei strategii de afaceri competitive pe piață.

Frauda ESG

Organizarea conferinței din 22 noiembrie vine ca urmare a unui alt eveniment organizat de Govnet în 13 iunie 2023. Cu acest prilej, Oana Piticaș, White Collar Crime Practice Coordinator a vorbit despre practica fraudei ESG.
„Ca tipologie de fraudă, frauda ESG nu este nouă, nu vine cu nimic nou sub soare, nu ne provoacă cu tipologii de fraudă pe care nu le-am mai văzut. Pur și simplu, aceeași tipologie veche de fraudă a început să intre și în zona de ESG. Ce este însă cu adevărat special la acest tip de fraudă este catalizatorul acesteia: vorbim despre o combinație aproape incredibilă între o oportunitate de fraudă extrem de mare și o motivație de fraudă extrem de mare”, a explicat Oana Piticaș la ESG Compliance & Fraud Risk Management Conference 2023, organizată de Govnet, citată de Wall-Street.ro.

Auchan, BuildGreen, Coca-Cola HBC, Colliers Romania, denkstatt Romania, HONOR Romania, Asociația OIREP Ambalaje, OMV Petrom, Profi, Sphera, Stratos – Consultanta de Mediu, Ursus Breweries, TeraPlast, Maspex Romania, Coalitia pentru Economie Circulara – CERC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum se pregătesc companiile pentru viitor, într-un context definit de schimbare? Poți afla la conferința anuală „SHIFT. Business Transformation and Change Management Conference”

Articolul următor

Peste 13.800 de vizitatori, 100 companii partenere și 140 de speakeri de top la GoTech World 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share