Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a luat pulsul lucrărilor la Inelul Rutier Metropolitan Oradea

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, a vizitat astăzi, 21 noiembrie, șantierul Inelului Rutier Metropolitan, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și de primarul Municipiului Oradea, Florin Birta.

 

Vizita a început la lucrările de la viaductul din Băile 1 Mai, unde cei trei au susținut o conferință de presă. În această zonă au fost forați toți piloții necesari pentru realizarea viaductului de 395 de metri. Al doilea punct de oprire a fost la lucrările de la viaductul care se construiește peste DN76, la ieșirea din Băile Felix.

„Apreciez modul în care municipalitatea și județul stau la aceeași masă, gândesc proiecte strategice pentru locuitorii din județul Bihor. Aceste proiecte sunt extrem de utile. Pe lângă fluidizarea traficului și scurtarea timpului de a ajunge dintr-o zonă în alta, contează foarte mult că nu mai avem poluare și că descongestionează orașul la orele de vârf”, a declarat Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării.

Finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Finanțarea pentru acest proiect de infrastructură este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările Consiliului Județean Bihor și ale Primăriei Municipiului Oradea. Execuția proiectului a început în a doua jumătate a lunii septembrie și a ajuns la un stadiu fizic de 15%.

„Lucrările au avansat într-un ritm alert. E un drum extrem de important pentru județul nostru, pentru că face legătura între trei drumuri naționale și două proiecte importante ale Consiliului Județean Bihor, aflate în execuție: Centura Oșorhei și drumul de legătură dintre Oradea și Nojorid”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

„Acest drum este unul foarte important pentru locuitorii Municipiului Oradea și cei din zona metropolitană, pentru că știți cum este traficul de pe centura actuală a orașului. Decizia Primăriei Oradea și a Consiliului Județean Bihor de a-și uni forțele și a pune toți banii alocați din programul «Anghel Saligny» în acest proiect își va dovedi utilitatea în viitor. Orice proiect de infrastructură își va demonstra utilitatea și va duce la dezvoltarea comunităților noastre”, a adăgat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totală de 17 kilometri, lucrările fiind împărțite în două loturi.

Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Lucrările sunt executate de asocierea formată din firmele S.C. ASFAMIXT S.R.L (lider), S.C. OPR ASFALT S.R.L. și S.C. DACIA FABER S.R.L. Termenul de execuție este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70.143.942,59 lei, fără TVA.

Lotul 2 este cuprins între km 9+055 – 17+017. Traseul pornește de la viaductul din Băile Felix, ocolește localitățile Băile 1 Mai și Cheriu și se termină în Oșorhei. Lucrările sunt executate de firma PORR Construct, care are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea proiectului. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fără TVA.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Întâlnire cu primarii

Cu ocazia vizitei sale de astăzi în Oradea, ministrul Dezvoltării a avut întâlniri de lucru cu primarii din județul Bihor. Au fost abordate diverse subiecte privind Programul Național „Anghel Saligny” și alte programe derulate de minister.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raport CBRE: De la Gen Z, la Baby Boomers: ce contează pentru fiecare la locul de muncă

Articolul următor

Oradea, pe podium pentru al doilea an consecutiv la Robotex International 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share