Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Andrei Baciu dixit: „Prevenția, o prioritate pentru CNAS”

Joi, 23 noiembrie, începând cu ora 10.15, revista economică Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi a organizat o conferință cu tema Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare. Evenimentul este găzduit de Europa BallRoom din municipiul Târgu Mureș.

Revista Transilvania Business, alături de invitații de elită ai sistemului de sănătate publică și privată din zona Transilvaniei și nu numai, propune înspre dezbatere, cu prilejul acestei conferințe, subiecte, dileme, întrebări și soluții despre noul climat generat de investițiile din fonduri europene și naționale în sănătatea publică.

Printre invitații conferinței s-a regăsit și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, care a transmis un mesaj prin videoconferință, neputând să participe fizic la evenimentul organizat de Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi. Acesta a ținut să menționeze chiar la începutul conferinței că „întâlnirile tematice de acest gen pot pune în funcțiune un motor al sistemului de sănătate mai calibrat”.

Prevenția, o prioritate pentru CNAS

„Distinși invitați, vă mulțumesc în primul rând pentru invitație și mă bucur că sunt alături de dumneavoastră, chiar dacă în format în online, nu fizic. Încep prin a vă spune că avem o sumă destul de mare de activități foarte solicitante și numeroase finanțări prin CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate – n.a.), astfel încât activitatea de aici este foarte solicitantă.

Însă, vreau să vă transmit un mesaj prin care doresc să vă spun despre lucrurile pe care le-a făcut CNAS și, cel mai important, despre prioritățile instituției pe care o reprezint, legate de finanțare. Astfel că, de departe, cea mai importantă (prioritate) este legată de prevenție. Fie că vorbim de consultații de prevenții făcute la medicul de familie, sau despre consultații de prevenție la cabinetele de cardiologie, pentru probleme oncologice, cardiovasculare sau patologice, toate aceste grupuri sunt importante. Acestea sunt „ingredientele principale” ale unui sistem de sănătate performant”, a declarat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Nevoia de oameni dedicați

„Cred că, până la urmă, ca să facem un pas îniante și să ajungem la standardele europene, e nevoie de infrastructură și finanțare în principal, însă mai e nevoie de ceva, și anume: de oameni dedicați și bine pregătiți. Lucru care se poate atinge prin astfel de întâlniri tematice, foarte bine organizate, precum conferința de astăzi, cu teme de interes, care pot pune în funcțiune un motor al sistemului de sănătate mai calibrat. Chiar dacă nu am putut fi fizic alături de dumneavoastră astăzi, mă voi ocupa de transmiterea concluziilor personale la sfârșitul conferinței, în speranța că la următoarea ediție voi putea fi și eu prezent”, a mai transmis Andrei Baciu, care deține funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate la începutul lunii august 2023.

Partenerul principal al evenimentului este UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar parteneri Medlife, STADA România, Ropharma, BT Divizia pentru Medici, Medex Vital Serv/Spitalul Oncologic Târgu Mureș, Cardio Clinic, Cardiomed, Clini Lab, Farmaciile Apotheka, Tunic, Kone, Sixense, Seiv Instal, Ingricop, Renault, IRUM, Maviprod, Transavia și Crama Știrbey.

Lorena PINTILIE

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aunde C&S Automotive, producător unic în România de textile și piele pentru industria auto

Articolul următor

Spitalul Oncologic Medex, proiect social unic în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share