Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UO, partener într-un proiect internațional ce promovează incluziunea și integrarea

În data de 28 Noiembrie 2023, Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a organizat la Universitatea din Oradea (UO), conferința de deschidere al proiectului “Identity, Security and Inclusivity in border areas of South East Europe”.

Evenimentul a reprezentat una dintre activitățile proiectului finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Jean Monnet, cod proiect: EUROINCLUS – 101127601 – ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH. Proiectul este coordonat de Prof.univ.dr. Mircea Brie din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene.

Dezbateri

Deschiderea oficială a avut loc în data de 28.11.23, marți de la ora 11:00, în Amfiteatrul „Nicoalae Iorga”, campus II, corpul V. În cadrul evenimentului, a avut loc prezentarea detaliată a proiectului, a planului de implementare și a echipei de proiect. Tot în cadrul conferinței de deschidere al proiectului, a avut loc și o sesiune de dezbateri avându-i ca protagoniști pe Prof.univ.dr. Sorin Șipoș (prorectorul Univ. Oradea), Prof.univ.dr Gabriel Moisa (decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și și Științele Comunicării), Prof.univ.dr. Karla Barth (decanul Facultății de Științe Socio-Umane) și pe Prof.univ.dr. Mircea Brie, coordonatorul proiectului.

Centrul de Excelență Jean Monnet, EUROINCLUS este conceput ca un pol de excelență și expertiză în cercetare, documentare, predare și diseminare în domeniul studiilor europene, securității și cooperării la frontierele externe ale UE. Obiectivul principal al proiectului fiind promovarea proceselor de integrare, incluziune, educație interculturală, securitate societală și reziliență societală a minorităților, a imigranților și a refugiaților.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru angajați ai E.ON România au fost desemnați „Ambasadorii Binelui”, în prima ediție a campaniei

Articolul următor

140.000 de muncitori străini ar putea veni la muncă în România în 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share