Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru pentru tineret dezvoltat de Primăria Hunedoara

Proiectul de 10 milioane de lei derulat de Primăria Hunedoara intră în a doua etapă – reconstrucția clădirii cu valoare istorică, aflată în apropierea Castelului Corvinilor.

„Cu ajutorul fondurilor europene, obținute prin POR, salvăm de la dispariție o clădire cu valoare istorică și simbolică. Fostul cămin de bătrâni de pe strada Castelului este transformat în Centru pentru tineret,” subliniază primarul Dan Bobouțanu. 

Proiectul implementat de administrația locală presupune revitalizarea comunității și transformarea urbanistică a unor zone din centrul istoric al municipiului. Unul dintre cele trei obiective ale proiectului implică salvarea clădirii fostului „cămin de bătrâni” prin transformarea acesteia în Centru de tineret.

„Va fi un loc în care se vor derula activități dedicate în special tinerilor. În plus, cred eu, clădirea va deveni o atracție și pentru turiștii care vin la Castelul Corvinilor,” explică Dan Bobouțanu, primarul Municipiului Hunedoara.

Planul de derulare al proiectului a ajuns în faza lucrărilor efective, după ce în prealabil constructorul a reușit consolidarea clădirii. Din acest punct se va trece la „reconstrucția” casei pentru a reda într-un mod cât mai fidel arhitectura și aspectul original consacrat.

Mai exact, obiectivul Centru de tineret presupune amenajarea spațiilor necesare funcționării Centrului de tineret, reabilitarea fațadei, schimbarea învelitorii și refacerea tuturor elementelor de detaliu, construirea unui amfiteatru exterior cu scenă și panou de proiecție de tip cinema și amenajarea unei zone verzi.

Proiectul în totalitatea sa cuprinde trei componente: Centrul de tineret, reabilitarea străzii Castelului și reamenajarea totală a structurii existente a cursului de apă Cerna. Cel din urmă obiectiv are ca scop principal transformarea albiei râului într-un loc de promenadă.

La finalul proiectului, câștigul comunității se poate cuantifica în salvarea unei clădirii cu însemnătate istorică, amenajarea unui spațiu pentru tinerii hunedoreni și punerea a încă două obiective de atracție turistică pe harta municipiului Hunedoara.

Sursă foto-randări Primăria Hunedoara; Facebook Dan Bobouțanu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Relația esențială dintre sănătatea solului și productivitatea agricolă se referă la rolul central jucat de microorganism benefice în biodiversitate solului și stocarea carbonului.

Corteva cultivă viitorul prin soluții inovatoare pentru recolte durabile

Articolul următor

AIUD: Aproape 4 milioane de euro pentru tineri și educație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share