Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Centru deschide un nou apel de proiecte destinate întreprinderilor digitale

Sursa foto: Depositphotos

ADR Centru vine din nou cu o posibilitate de finanțare nerambursabilă dedicată întreprinderilor digitale în  județele Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Alba. Acest apel de proiecte pentru IMM-uri Întreprinderi digitale pentru o economie avansată – sectoarele de specializare inteligentă acordă cinci luni doritorilor pentru depunerea cererilor de finanțare.

Trăim într-o eră digitală în continuă evoluție, iar această oportunitate de finanțare vizează să susțină IMM-urile din Regiunea Centru în adoptarea și extinderea prezenței lor online.

Realitatea actuală ne arată că pentru a rămâne competitive, IMM-urile trebuie să adopte tehnologii digitale avansate. Cu toate acestea, costurile asociate cu această tranziție pot fi un obstacol major pentru mulți antreprenori.

Apel de Proiecte dedicat întreprinderilor digitale

Întreprinderile Mici și Mijlocii din regiunea Centru au acum posibilitatea de a accesa finanțare nerambursabilă prin depunerea unei cereri de finanțare în cadrul apelului de proiecte dedicat investițiilor digitale în cele șase județe menționate.

Cu finanțare disponibilă între 15.000 și 200.000 de euro, această oportunitate vă permite să implementați soluții digitale personalizate și să vă consolidați prezența online.

Contribuția beneficiarului la valoarea eligibilă a proiectului este recomandat să fie de minim 25% pentru ca proiectul să obțină punctaj maxim.

Sursă foto: ProAlba

Simion Crețu, Director general ADR Centru

„Digitalizarea reprezintă o necesitate și un pas normal în progresul societății, atât pentru medul privat cât și pentru instituții. Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă motorul dezvoltării economice regionale, înregistrând o dezvoltare susținută începând cu anul 1990. Conform datelor statistice, în anul  2021, mediul privat reprezintă aproximativ 72% din efectivul de personal, 66% din cifra de afaceri și 63% din investițiile nete în economie realizate de firmele din industrie, construcții și servicii cu excepția celor din sectorul bancar și de asigurări,  cu sediul în Regiunea Centru.

Pe lângă reducerea birocrației, digitalizarea, mai ales acum când mediul online anulează limitele geografice, îmbunătățește comunicarea și diseminarea noutăților facilitând integrarea, inovațiilor, a tehnologilor moderne, simplificând munca angajaților. Pe lângă acest apel de finanțare ce susține digitalizarea IMM-urilor, vom lansa în curând un apel asemănător și pentru autoritățile publice locale, necesarei pentru a realiza conexiunile mai rapide și fluidizarea schimbului de date între cele două medii, privat și public”, a declarat Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Criterii  de eligibilitate a întreprinderilor digitale

  • IMM-uri înființate cel târziu la 03 ianuarie 2022;
  • Domeniul în care se realizează investiția este eligibil în cadrul programului;
  • Solicitantul activează sau dorește sa se extindă spre unul din domeniile de specializare inteligentă identificate în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru;
  • Solicitantul a desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată;

Cheltuielile eligibile acoperă o gamă largă de soluții digitale

  1. a) Software achiziționat sau dezvoltat/adaptat la comandă; Software personalizat pentru prezența online: website-uri de prezentare și promovare, magazine, soluții de e-commerce; Software de securitate cibernetică;
  2. b) Sisteme de operare, software pentru creare de conținut (editoare de text/grafică sau altele);
  3. c) Alte tipuri de software disponibil pe piață sau creat la comandă, necesar în activitatea solicitantului care nu intră în celelalte categorii, în limitele impuse de specificul apelului
  4. d) Cheltuieli de instalare, configurare și punere in funcțiune, inclusiv cheltuieli de testare.
  5. e) dispozitive și echipamente integrate cu soluții digitale, ce pot servi pentru automatizări și robotică; dispozitive și echipamente aferente E-commerce, IoT (Internet of Things), tehnologii blockchain, etc.,
  6. f) echipamente IT care să asigurare capacitate de memorie/spațiu de stocare fizic sau într-un cloud privat, rezultând, astfel, un activ deținut de beneficiar;

Perioada de depunere a proiectelor dedi cate întreprinderilor digitale este între 15.12.2023 ora 12:00 și 15.05.2024 ora 12:00.

Apelul de proiecte este de tip competitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere

Articolul următor

Orădenii, consultați cu privire la strategia locală de alimentare cu energie termică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share