Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corpul principal al Palatului Principilor din Cetatea Alba Iulia în haine noi

Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei va fi amenajat în Corpul principal al Palatului Principilor, imobil de patrimoniu din Cetatea Alba Carolina. Clădirea a suferit lucrări de restaurare și conservare, finanțate din surse europene, grație unui proiect al Municipiului Alba Iulia. În acest muzeu vor fi valorificate vestigii ce vor ilustra Alba Iulia din perioada în care era capitala Transilvaniei.

Pentru includerea acestei clădiri în circuitul muzeal au fost executate lucrări complexe de consolidare, conservare, și restaurare, atît asupra zidurilor, cât și asupra picturilor murale.  La acestea se adaugă dotări interioare și expoziționale, pentru ca cele mai relevante obiecte supuse atenției publicului să poată fi protejate în condiții de maximă siguranță.

În corpul restaurat al Palatului Principilor Transilvaniei, muzeul va fi unul multifuncțional, în cadrul căruia actorii vieții culturale își vor putea derula activitățile în cadrul unui spațiu expozițional interactiv, dar și a unui hub cultural. Tot aici va funcționa un centru de cercetare. Clădirea va fi deschisă și ca spațiu de evenimente sau loc de studiu, relaxare și petrecere a timpului liber.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Star Assembly donează 510 laptopuri către 33 de școli din județul Alba

Articolul următor
Comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca (PCN) a aprobat edificarea Parcului Industrial Est (PIE), în zona Bd. Muncii

Apare Parcul Industrial Cluj Est. Printre beneficiari: IRUM, Energom, Rottaprint

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share