Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lotul 1 al Drumului Județan DJ 107I,Transapuseana, este aproape finalizat pe ruta Aiud – Bucium

Sursa foto: Unirea

Drumul județean DJ 107jI a căpătat un nume pe măsura frumuseții locurilor străbătute: Transapuseana. I se mai spune Transalpina de Apuseni, dar președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a anunțat că instituția administrației a făcut deja demersurile necesare de dobândire și protejare a mărcii Transapuseana. 

Șoseaua din sudul Munților Apuseni va purta astfel numele de Transalpina, iar iubitorii de călătorii auto pe drumurile spectaculoase ale munților noștri vor avea surpriza de a străbate un spațiu și mai frumos decât cunoscutele Transfăgărășan și Transalpina. Cel puțin așa afirmă reprezentanții CJ Alba.

Lotul 1 este finalizat aproape în totalitate, cu excepția unei porțiuni de aproximativ 2 kilometri din municipiul Aiud care va fi gata în cursul acestei săptămâni. A fost turnat asfalt pe o lungime de 45,5 kilometri, până dincolo de Ponor. Pe lotul 1 mai este nevoie și de amplasarea stațiilor de autobuz”, a spus Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba, citat de ziarul Unirea.

Când e gata Transapuseana?

Lotul 1 al drumului, între Aiud și Ponor, în lungime de 43 de kilometri ar fi trebuit să fie finalizat. Recepția lucrărilor pe acest tronson era prevăzută pentru data de 15 decembrie 2023. Așteptăm precizări din partea Elis Pavaje, compania producătoare de pavele din Alba, deţinută de familia Goţa.

Pentru lotul al doilea, care are lungime ade aproximativ 35 km, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este primăvara anului 2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Judeţul Bihor, campion la depunerea de proiecte prin PNDR

Articolul următor

Cegeka finalizează cu succes oferta de cumpărare pentru Computer Task Group, Incorporated

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share