Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă 12 platforme de deșeuri mari au fost finalizate în județul Bihor

Au fost construite încă 12 platforme de depozitare a deșeurilor mari, în 12 localități din județul Bihor. Consiliul Județean Bihor a realizat recepția la finalizarea lucrărilor.

Centrele de colectare selectivă a deșeurilor au fost amplasate în următoarele localități: Ceica (suprafață: 4.118 mp), Popești (5.000 mp), Sânnicolau Român (5.000 mp), Palota, comuna Sântandrei (5.166 mp), Tinca (26.446 mp), Valea lui Mihai (5.017 mp), Tileagd (5.000 mp), Săcueni (5.000 mp), Oșorhei (9.650 mp), Bratca (5.000 mp), Vadu Crișului (5.000 mp), Sânmartin (8.737 mp).

În cadrul aceluiași proiect au fost construite alte 4 platforme, în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta. Valoarea totală a celor 16 centre este de 37.860.941,96 lei, din care valoarea cofinanțării cu fonduri europene, de 21.318.226,77 lei.

16 CAV în licitație

Alte 16* centre sunt în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației. Centrele vor deservi atât unitatea administrativ–teritorială unde sunt amplasate, cât și pe cele din vecinătate.

Acestea fac parte din rețeaua de 32 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV) care vor funcționa în județul Bihor, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, în parteneriat cu primăriile.

În fiecare centru sunt amplasate câte 12 containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deşeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri care au un conţinut periculos.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, și fac parte din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (S.M.I.D.) din județul Bihor.

 

*CAV-uri în licitație: Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constituția lui Anderson, ediția 1784, în colecția Templului Francmasoneriei din Oradea

Articolul următor

S-a deschis circulația rutieră pe pasajul Micălaca – Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share