Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 900 de competitori la prima ediție Jidvei WeinRun – alergarea prin vie la superlativ

Peste 900 de alergători, amatori sau profesioniști, de toate vârstele au răspuns prezent la prima ediție a Jidvei WeinRun, competiție desfășurată prin viile de pe dealurile Cetății de Baltă, jud. Alba. „Succesul Jidvei WeinRun ne arată cât de necesare sunt activitățile în natură, cât de esențială este mișcarea și, totodată, cât de dorite sunt aceste evenimente”, a spus Ana Necșulescu, Director de Marketing al Jidvei SRL.

 

Competiția WeinRun Jidvei, desfășurată în data de 2 septembrie în incinta Cetății de Baltă din localitatea Jidvei, județul Alba, a fost materializarea inițiativei Asociației „Jidvei Viitor prin Educație”, voluntariatul  „Our big day out” și a eSport.ro, a căror scop unanim a fost caritatea cosmetizată într-o competiție sportivă, destinată atât amatorilor, cât și profesioniștilor.

Beneficiarii actului caritabil au fost copiii din centrele de plasament ale județului Alba, cărora li s-a oferit oportunitatea unei excursii într-o zonă montană, datorită efortului financiar și, totodată, solidar al participanților donatori.

„Este un eveniment de natură sportivă care are menirea să aducă comunitatea la un loc. Există și componenta socială, acea implicare civică, dorința de a face pentru noi, dar și pentru ceilalți. Ceea ce ne-am propus să facem astăzi, în afară de distracție și sănătate, este să încurajăm societatea civilă să acționeze și să-și asume responsabilități civice. Adică, să doneze, astfel încât copii din centrele de plasament de aici, din Alba, să poată fi duși o săptămână într-o tabără la munte, unde vor avea parte de activități recreative”, a spus Sonia Argint, prezentator TV și fondatoarea Doer.ro.

Competiția a fost etapizată pe categorii de participanți, criteriile de selecție constând în vârsta și lungimea traseului de alergat, care a fost unul de basm, participanții alergând pe drumul din împrejurimea labirinturilor viilor Cramei Jidvei din perimetrul castelului Bethlen-Haller.

„Suntem deosebit de încântați de succesul primei ediții a cross-ului de alergare, Jidvei WeinRun, un eveniment surprinzător, care a avut loc pe domeniul Castelului Bethlen-Haller și care a reușit să atragă un număr impresionant de peste 900 de participanți și însoțitori, într-un timp record. Este incredibil să vedem atât de mulți oameni motivați să participe, indiferent de nivelul lor de pregătire fizică, de experiența anterioară în alergare sau chiar de vârstă (cel mai mic participant a avut 1 an). Succesul Jidvei WeinRun ne arată cât de necesare sunt activitățile în natură, cât de esențială este mișcarea și, totodată, cât de dorite sunt aceste evenimente. O oportunitate minunată de a atrage comunitatea noastră și de a promova un stil de viață sănătos și activ”, a declarat Ana Necșulescu, Director de Marketing al Jidvei SRL.

„Pașii de la idee la eveniment”

„Dacă  ar fi să  rezumăm totul la un simplu titlu, cel mai bun care s-ar potrivi ar fi:  Pașii de la idee la eveniment! Dar sunt foarte multe de spus despre acest  eveniment. În primul rând, trebuie amintit că la început, așa cum am spus, a fost doar o idee pe care i-am propus-o domnului Claudiu Necșulescu. Dacă a fost ideea, omul și locația, de aici a început munca pentru a se realiza tot ceea ce vedeți aici. Eu doresc să îi mulțumesc domnului Claudiu Necșulescu și familiei sale pentru încredere și implicare, tuturor celor angrenați în proiectul WeinRun, fără aportul fiecăruia nu ar fi fost cel mai fain proiect de alergare în vie. Și dacă am amintit de idee, în urmă cu mai bine de cinci ani, eu i-am spus domnului Necșulescu să aibă încredere în trei proiecte pe care i-am propus să le dezvoltăm împreună, fiind convins că acestea vor avea succes datorită implicării sale și, dacă feedback-ul este pozitiv, să le repetăm împreună în fiecare an.

Primul dintre acestea, Jidvei Teqball Challenger la Castelul Bethlen Haller a fost prima competiție internațională de teqball din România, una dintre cele mai apreciate competiții internaționale de către toți cei prezenți aici, fiind chiar mai apreciat decât turneul internațional de  teqball organizat de noi la o distanță de doi ani la Târgu-Mureș, unde doar premiile pentru sportivi au fost de 30.000 USD. Pandemia ne-a amânat următoarele  două  proiecte, dar la sfârșitul anului trecut când am primit “Ok-ul” pentru competiția de alergare în vie, am așteptat cu încredere finalul acesteia știind că în locul și cu oamenii de la Jidvei se poate realiza încă o competiție despre care să se vorbească doar la superlativ. Și așa  a fost!”, a afirmat Teodor Luca, președintele Teqball România.

Personalități invitate la eveniment

La eveniment au fost invitate personalități din lumea sportului românesc, tocmai pentru a întruchipa motivația extrinsecă a participanților. Una dintre aceste personalități a fost Ana-Maria Brânză, campioană mondială la scrimă, care deși nu cochetează cu alergatul, s-a alăturat fără ezitare concurenților care au participat la traseul de 7 km.

„Vă pot mărturisi că este unul dintre cele mai frumoase trasee pe care eu am alergat, deși sunt alergător amator. A fost impresionant să văd un număr atât de mare de alergători. Întreaga echipă de organizare și-a dat silința și totul a fost de excepție. Traseul a fost destul de solicitant pentru mine, dar sentimentul acela de libertate pe care îl ai când alergi este unul magic. Standardele acestei competiții sunt foarte ridicate, iar eu sper să se transforme într-o tradiție”, a mărturisit campioana olimpică.

Desigur, emblema oficială a sportivității românești a fost însuși secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), George Boroi, care s-a declarat impresionat de modul în care evenimentul a fost receptat de către participanți.  „Mă bucură în mod deosebit că unul dintre partenerii Comitetului Olimpic și Sportiv Român alege să susțină un stil de viață sănătos prin sport și mișcare, pe lângă sprijinul pe care îl oferă de ani buni sportului de performanță. Totodată, nu pot să nu remarc standardele înalte la care a fost organizată prima ediție a Jidvei WeinRun, de la traseul spectaculos, atmosfera relaxată și până la cele mai mici detalii, am rămas plăcut impresionat de faptul că participanții au părăsit cu greu domeniul castelului Bethlen Haller după încheierea ceremoniei de decernare a premiilor”, a precizat acesta.

În cadrul festivității de premiere a concurenților, au fost apreciați prin diplome și vouchere un număr de 64 de participanți de toate vârstele, bărbați și femei, profesioniști și amatori, toți întruchipând unanim bucuria reușitei sportive.

„E o experiență deosebită. Este prima ediție și nu știi la ce să te aștepți, dar a fost un eveniment peste așteptări, începând de la organizare, atmosferă. De fapt, concursurile de alergare asta înseamnă: atmosferă, comunitate și un stil de viață pe care ar trebui să îl promovăm și cei mai tineri, și cei mai în vârstă pentru că îți înnobilează sufletul”, a declarat Georgeta Fodor, câștigătoarea locului I la categoria feminin, 40-49 ani, pe distanța de 7 km, originară din Municipiul Târgu-Mureș.

Organizatorii evenimentului s-au preocupat de bunăstarea invitaților, asigurând o zonă de „Food, Wine, Drinks and Cocktails” în care participanții au putut servi gustări și băuturi în mod gratuit, finanțate de către compania Jidvei SRL. Au fost asigurate 3.500 de porții de mâncare, fructe proaspete, apă, cafea și, bineînțeles, vinul autohton produs de compania anterior numită.

Ana Necșulescu, Director de Marketing, a ținut să le mulțumească într-un ton cu totul și cu totul laudativ celor care s-au implicat în desfășurarea evenimentului: „Dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui unic eveniment, partenerilor eSport.ro, voluntarilor noștri și participanților. Mulțumim bucătarilor Castelului Bethlen-Haller, care au pregătit peste 3.500 de porții de mâncare, din ingrediente proaspete din ferma și grădina Castelului, care au fost oferite gratuit celor peste 900 de persoane prezente”.

 

Jidvei WeinRun, de două ori pe an?

„Am discutat  cu domnul Claudiu Necșulescu  despre  posibilitatea  ca acest eveniment  de alergare  să-l  avem aici, la Castelul Bethlen Haller din Cetatea de Baltă, de două ori pe an, sub forma unei ediții de primăvară și de toamnă. Sunt proiecte și idei care pot să creeze legături pe viață în lumea alegătorilor din această zonă și chiar din toată  țara. Sunt fericit că și acest proiect a fost unul de succes și nu pot să închei decât prin a mulțumi din suflet familiei Necșulescu !”, a conchis Teodor Luca.

Peste 500 de medalii în ultimul deceniu

 Jidvei Srl este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România, compania aflându-se în proprietatea familiei Necșulescu. Cele peste 500 de medalii obținute în ultimul deceniu reprezintă concretizarea calității și a gustului autentic și aromatizat al vinului preparat din cele 25 de milioane de kg de struguri, culeși de pe domeniile celor patru crame dispuse teritorial în localitățile Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

 

Mădălina ROHAN

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ConstructPLus, 150 milioane €, bugetul pentru stimularea pieței materialelor de construcții

Articolul următor

ZECE ȚINTE PENTRU SECTORUL PĂDURE - LEMN

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share