Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clădire în formă de diamant, ridicată de Edelstein. Proiect imobiliar de 60 mil. €

Edelstein Group Equity (EGE) a lansat, la Cluj-Napoca, proiectul imobiliar Diamond.
Faza finală va include implementarea corpului în formă de diamant | Foto: Edelstein

Viitorul complex rezidențial și comercial din cartierul clujean Borhanci este dezvoltat de un vehicul imobiliar creat de oamenii de afaceri Dan Dunca și Iulian Iuga.

Edelstein Group Equity (EGE) a lansat, la Cluj-Napoca, proiectul imobiliar Diamond. “Amplasat strategic într-o zonă care promite să devină un hub de interes, complexul va oferi 69 de apartamente premium, alături de un mix variat de spații funcționale. Dezvoltatorul estimează finalizarea celei dintâi etape în prima jumătate a lui 2026.

Lansarea pe piață a conceptului Diamond reprezintă încă un pas strategic pentru grupul Edelstein. Acesta își propune ca prin acest nou proiect să continue succesul înregistrat cu ansamblul Herculane 1, amplasat în cartierul Gheorgheni, recent încheiat, care i-a reconfirmat poziția de dezvoltator imobiliar de încredere și potențialul pe segmentul clădirilor premium.

Cu o investiție desfășurată în trei etape, Diamond intenționează să creeze un echilibru între tradiție și contemporaneitate, având la bază atenția pentru detaliu, cât și selecția riguroasă a materialelor durabile și inovatoare”, spun inițiatorii proiectului.

Ansamblul va avea 492 de locuri de parcare, alături de un mix de spații funcționale, incluzând un supermarket, magazine mici, un restaurant, hotel, spații de birouri, centru de servicii medicale, magazine de proximitate, dotări sportive, spații pentru industrii creative și o grădiniță.

faza finală va include implementarea corpului în formă de diamant

Mizează pe centură și spitalul de copii

“Amplasarea strategică a complexului, la intrarea în cartierul Borhanci, în proximitatea nodului 13 al viitoarei Centuri Metropolitane, garantează conexiuni rapide către centrul orașului.

Prin diversitatea facilităților disponibile, Diamond vizează să devină epicentrul zonei, contribuind la modelarea acesteia ca un centru de interes. Poziționarea sa în apropierea viitorului Spital Regional de Pediatrie facilitează accesul la diferite servicii medicale”, conform Edelstein.

„Proiectul Diamond reprezintă nu doar o investiție imobiliară, ci un angajament profund față de evoluția durabilă a Clujului, marcând o tranziție semnificativă a clădirilor rezidențiale către un nou standard de calitate.

Acest ansamblu integrează tehnologii avansate și facilități de top pentru a satisface nevoile unei comunități mature și orientate spre durabilitate. Totodată, datorită designului distinct și atemporal, Diamond se impune ca un simbol arhitectonic cu potențial urbanistic, contribuind esențial la transformarea zonei într-un hub de interes”, a declarat Iulian Iuga, cofondator al EGE.

Complex din grafit geometrizat

“Conceptul arhitectural al complexului este definit de mai multe corpuri de clădiri dispuse armonios, cu un accent urbanistic de 10 etaje care, odată implementat, are potențialul de a deveni un simbol arhitectonic al zonei. Silueta complexului va fi compusă dintr-un volum omniprezent de grafit, geometrizat la bază și șlefuit la etajele superioare cu fețe reflectorizante și transparente, amintind de un diamant.

Faza inițială a proiectului va include imobile adiacente cu destinație de locuire și comercial, fiecare cu un design distinct și complementar. A doua fază va adăuga clădirile serviciilor conexe și a grădiniței, cu un spațiu verde dedicat de 1.500 mp, iar faza finală va include implementarea corpului în formă de diamant, consolidând astfel impactul urbanistic al întregului ansamblu”, conform dezvoltatorilor.

Fondat în 2018, Edelstein este un grup privat de investiții și dezvoltare imobiliară, care activează în România și Germania. Acoperind domeniile comercial, rezidențial și birouri, cât și hoteluri, restaurante, catering, Edelstein dezvoltă proprietăți la standarde ridicate. Grupul acoperă toate etapele unei investiții imobiliare, de la dezvoltarea proiectelor până la managementul acestora și al activelor rezultate.

EGE Cluj-Napoca are ca obiect de activitate dezvoltarea și promovarea imobiliară, asociații săi fiind Iulian Iuga (50%) și Duncan Invest (50%), ultima fiind deținută integral de Dan Dunca, potrivit Listă Firme. Familia mai deține, prin soția acestuia, Maria Dunca, și restaurantul de lux Baracca, din Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aprofundează teme fiscale de actualitate la seminarele specializate TaxEU Forum

Articolul următor
Touristica aduce împreună, în perioada 9-11 februarie, agențiile de turism și pasionații de călătorii din țară și va avea loc în incinta complexului comercial Vivo, accesul fiind gratuit.

Touristica: "Transilvania, în top 10 destinații de călătorii din lume în 2024"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share