Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistem fotovoltaic nou, instalat la sediul ContiTech din Timișoara

ContiTech a instalat recent un nou sistem de panouri fotovoltaice la Timișoara. Alte locații din cadrului grupului vor întreprinde același tip de acțiuni în lunile următoare.

De asemenea, la nivelul sectorului de activitate au fost alese trei centre de producție care să identifice, în cadrul unui proiect pilot la nivel global, cea mai bună abordare pentru producția neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

„Fiecare dintre facilitățile noastre se confruntă cu propriile provocări specifice în atingerea producției verzi până în 2040 cel târziu. Prin proiectele pilot, oferim locațiilor noastre un model comprehensiv despre cum să implementeze într-o manieră sistematică metoda de management de mediu în cadrul ariei de producție din locația lor”, a declarat Claus-Peter Spille, Senior Vice President Operations la ContiTech..

„Sustenabilitatea este atât o oportunitate imensă, cât și un factor decisiv pentru inovație. Ca primă- alegere pentru soluții bazate pe materiale în industrii variate, suntem dedicați să abordăm direct provocările cu care se confruntă lumea noastră. Pașii noștri recenți către operațiuni de producție ecologice, făcuți împreună cu partenerii noștri de-a lungul lanțului valoric, demonstrează că reducerea impactului schimbărilor climatice reprezintă angajamentul nostru ferm în acest sens, o sarcină în care suntem puternic angajați”, a continuat Philip Nelles, membru al Consiliului Executiv al Continental pentru ContiTech.

Extinderea producției de energie fără emisii

Sistemul de panouri fotovoltaice instalat de curând la Timișoara este așteptat să producă aproximativ 930 MWh anual de electricitate fără emisii. După Timișoara, unde compania produce furtunuri pentru sistemele termice ale mașinilor și curele de transmisie, locațiile din Subotica (Serbia), Szeged (Ungaria), Wagrowiec (Polonia), Weissbach (Germania), Changzhou (China), Kalyani (India) și Chihuahua (Mexic) au aprobare pentru propriile proiecte de panouri fotovoltaice

și vor instala sistemele respective în lunile următoare. ContiTech se așteaptă cu aceste instalații la o generare anuală de 5900 MWh de electricitate, ceea ce reprezintă consumul de energie electrică a 2950 de gospodării din Germania.

Unități pilot în Canada, Germania și China pentru a atinge neutralitatea CO2 până în 2030

În plus, ContiTech a ales trei locații, Changzhou (China), Granby (Canada) și Dannenberg (Germania), ca locații participante în programul pilot pentru operațiuni ecologice. Succesul lor, bazat pe măsuri și activități concrete, va oferi îndrumare celorlalte fabrici din ContiTech cu privire la modul în care să implementeze măsuri similare pentru a opera neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040 cel târziu. „Fiecare fabrică din fiecare regiune operează în condiții unice, deci nu ne putem aștepta ca o abordare de succes dintr-o locație să poată fi pur și simplu replicată în alta”, a explicat Claus-Peter Spille. „Dar cu aceste trei proiecte pilot, suntem convinși că vom găsi cele mai bune practici adaptate pentru fiecare regiune, care pot fi apoi implementate și adaptate la celelalte fabrici”, a continuat acesta.

Obiective ambițioase de sustenabilitate pentru unitățile de producție

Pentru a face din fiecare unitate de producție din lume o fabrică verde, Continental și-a propus ținte clare în ceea ce privește managementul de mediu în zona de producție. Până în 2030, compania dorește să-și reducă consumul de energie cu 20%, să crească și cota de recuperare la 95% și să scadă generarea deșeurilor cu 2% în fiecare an. În plus, Continental își propune să reducă prelevarea de apă cu 4% în zonele cu risc ridicat de apă și cu 2% în zonele cu risc moderat de apă, toate în raport cu vânzările.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
SELO este o marcă locală de produse alimentare artizanale, proiect susținut de Corteva Agriscience, companie internațională de cercetare și dezvoltare agricolă.

Agricultura sustenabilă. Călătoria de success a Corinei Hodorogea cu Corteva

Articolul următor

Banca Transilvania finanțează investițiile în infrastructură în județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share