Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Circa 42% dintre șomerii bihoreni au studii profesionale, liceale postliceale sau superioare

7.500 de participanți veniți să vadă oferta de job-uri a unor mari angajatori din zona Transilvaniei, dar și cea a școlilor, liceelor și universităților clujene a consemnat Târgul Locurilor de Muncă și Orientare în Carieră (TLMOC). 
Tinerii și șomerii au luat cu asalt zecile de standuri de la târgul din BTarena | Foto: UBB, AJOFM, USAMV

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 3.238 șomeri (din care 1.790 femei), rata șomajului fiind de 1,38%, potrivit datelor transmise de agenție.

„Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,34 %, în luna decembrie 2023 acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,04 pp”, a observat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Din totalul de 3.238 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.527 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1.711 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.431  șomeri provin din mediul rural și 807 sunt din mediul urban.

Șomajul pe vârste

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel: 319 șomeri (10%) au vârsta sub 25 de ani, 172 de șomeri (5%) au vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani, 516 șomeri (16%) au vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani, 786 de șomeri (24%) au vârsta între 40 și 49 de ani, 631 de șomeri (20%) au vârsta între 50 și 55 de ani și 814 șomeri (25%) au vârsta peste 55 de ani. Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (32%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (26,3%), iar 1,7% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 19,4% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12,3% iar cei cu studii superioare reprezintă  8,3%.

Pe nivel de ocupabilitate

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 10% persoane foarte greu ocupabile, 37% greu ocupabile, 50% mediu ocupabile, iar 3% sunt persoane ușor ocupabile.

„Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a explicat directorul executive al AJOFM Bihor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Goodyear și ZF colaborează pentru a îmbunătăți controlul mișcării vehiculului prin inteligența anvelopelor

Articolul următor

România în juriul Mundus vini, Spring taste 2024 Germania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share