Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nava-Școală „MIRCEA” la Jocurile Olimpice 2024

Nava Școală „Mircea”, desemnată ambasador al României în eforturile ei pentru o lume sustenabilă va fi prezentă la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Bricul va fi ancorat pe Sena, la Rouen și va susține echipa olimpică a României.

Odată cu mesajul românesc de sustenabilitate în Europa, Nava-Școală „Mircea” va prezenta publicului cum viața la bordul unui velier impune respectarea principiilor dezvoltării durabile.

„Mai mult, printr-un parteneriat, am reușit producerea unui stand expozițional multifuncțional care va oferi spațiu de expunere la bordul navei pentru informații despre sustenabilitate în limbile: română, engleză, franceză, italiană, turcă, greacă, spaniolă” spune Borbély László, coordonatorului Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Sursa foto: Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

În perioada iulie – septembrie 2024, Nava-Școală „Mircea” va executa un marș de instrucție în Marea Mediterană. Misiunea suplimentară a bricului va fi aceea de a reprezenta Casa României alături de delegația țării noastre la Jocurile Olimpice de vară de la Paris.

În iunie 2024, când Nava-Școală „Mircea” va porni în misiune va fi anunțat și programul opririlor din porturile Mediteranei. Bricul va ancora în Grecia, Italia, Franța, Spania și Turcia, iar publicul va fi invitat la bord pentru un tur al navei.

Sosirea unui velier precum este legendarul bric „Mircea”, simbol al Marinei Militare Române, suscită atenție și interes  de fiecare dată când ancora este lăsată într-un port cu acces pentru publicul larg. Mai ales românii care lucrează în străinătate, dar și turiștii și rezidenții localităților portuare vizitează cu mult entuziasm nava cu parfum de epoci trecute.

Nava care are venerabila vârstă de 85 de ani, iar viața la bordul ei, cu regulamentele specifice, sunt un exemplu al felului în care România înțelege demersurile de sustenabilitate. Resursele limitate de hrană, apă, echipamente implică o disciplină aparte, care se împletește cu dezideratele mondiale legate de păstrarea curată a apelor din mările și oceanele lumii.

Sursa foto: Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

În luna mai 2020, Guvernul României a acordat bricului „Mircea” titlul de de ambasador al României sustenabile prin intermediul coordonatorului Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély. Evenimentul a avut loc la Constanța, în timpul ceremoniei de aniversare a 82de ani ai velierului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Până acum Trend Furniture Gilău (TFG) a furnizat mobilierul pentru patru asemenea librării.

Trend Furniture a mobilat patru librării Cărturești

Articolul următor
Acesta a fost implementat de Nutriento sub Programul Operațional Competitivitate Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CDI şi universităţi, în scopul inovării de procese şi de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere.

Nutriento Tech a finalizat un proiect european destinat alimentației sănătoase

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share