Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România a fost la târgurile internaționale de turism Les Thermalies și FITUR

sursa foto: Sibiul in imagini

Primele întâlniri anuale ale operatorilor din turismul internațional s-au dat în perioada 25-28 ianuarie 2024 cu Salonul Les Thermalies de la Paris, respectiv 24-28 ianuarie 2024 la Madrid, cu ocazia International Tourism Trade Fair, cunoscut sub acronimul FITUR. Acestea sunt cele două platforme eficiente de promovare a ofertei turistice a României de la început de an, în care s-a implicat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Salonul Thermalies Paris a avut loc la Carrousel du Louvre din Paris, cu participarea principalilor jucători din Talasoterapie, Termalism, Balneoterapie și Spa. Au fost amenajate cu acest prilej 6 pavilioane tematice în cadrul cărora au fost prezentate beneficiile apei de mare și de izvor asupra organismului.

De-a lungul a cinci zile de manifestări diverse, FITUR a coagulat întâlniri fructuoase între profesioniști din sectorul turismului și cei interesați de ultimele tendințe ale industriei. Iubitorii de călătorii care își doreau  destinații de vizitat au participat entuziaști la eveniment, căutând oferta ideală. Ediția din 2024 a avut ca partener special Ecuadorul și a evidențiat oferta turistică a peste 130 de alte țări.

România la FITUR 2024

La ceremonia oficială de deschidere a evenimentului a fost prezent și Lucian Ioan Rus, secretar de stat coordonator al activităților de turism din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului ( MEAT). Pavilionul național are o suprafață de 102 mp și găzduiește 17 co-expozanți, dintre care 14 agenți economici și 3 asociații de promovare . La stand sunt promovate, astfel, circuitele culturale, care dezvăluie bogăția istoriei și tradițiilor locale, și turismul în natură, care atrage privirile către peisajele pitorești ale României.
Sunt prezentate atât destinațiile de tip city break, în inima unor orașe captivante, cât și turismul rural, care dezvăluie autenticitatea și ospitalitatea comunităților locale. Mai mult, vizitatorii sunt invitați să îmbrățișeze și aventura, prin oferta turismului activ din țara noastră, dar și să se relaxeze în stațiunile balneo și balneoclimatice.

Sibiul a reprezentat România cu succes la FITUR

Județul Sibiu este  prima destinație regională din țară, Colinele Transilvaniei, conținând 11 unități de cazare și 5 programe turistice de echitație certificate ecologic cu standardul Eco-Romania, potrivit Sibiul în imagini. Cu alte 2 unități de cazare în proces de obținere a etichetei ecologice europene (EU Ecolabel), Colinele Transilvaniei se apropie de masa critică de servicii certificate, care vor oferi Județului Sibiu posibilitatea să poată aplica pentru certificarea Green Destination. Acest standard de certificare recunoaște eforturile operatorilor locali, tuturor celor ce coagulează prin activitățile lor servicii turistice, ocazia să își amplifice dezvoltarea pentru un turism durabil.

FITUR este un punct de întâlnire pentru profesioniștii din turism și un târg foarte important pentru piețele incoming și outbound din Ibero-America, așa cum e pentru toate zonele atractive din punct de vedere turistic din lumea întreagă. Acest eveniment lider internațional în sectorul turistic are o ofertă de mare varietate, funcționând ca o intersecție pentru mai multe domenii de specialitate diferite într-un singur loc.

România la Les Thermalies 2024

Destinațiile balneare și balneoclimatice ale României au fost incluse în standul României amenajat la târgul de turism Les Thermalies, cea mai importantă manifestare expozițională pentru acest segment din Franța.

Cu această ocazie, MEAT și-a propus să atragă atenția asupra diversității și calității ofertei specifice din România. Compozițiile apelor noastre, beneficiile unice ale tratamentelor termale și ale mediului balnear au fost punctul forte al ofertei turistice de profil a țării noastre.
Vizitatorii au primit, de-a lungul celor 4 zile de manifestare expozițională, atât materiale de promovare, cât și mostre de sare de baie, produse de SALROM.
Mihaela Cucu, doctor în medicină și reprezentant al Organizației Patronale a Turismului Balnear (OPTBR), a susținut în cadrul Les Thermalies o prezentare cu titlul Potențialul României și beneficiile pentru sănătate – Simbioza factorilor de vindecare naturală și terapii convenționale în tratamentul post/long COVID în SPA-urile din România.
De asemenea, Constantin Munteanu, președintele Asociației Române de Balneologie, a promovat Congresul Mondial de Hidrologie Medicală și Climatologie, care se va desfășura în luna mai la Techirghiol.
Aproape 280 de experți în talasoterapie, hidroterapie, spa, sănătate și frumusețe au fost prezenți la salonul Les Thermalies, oferind soluții, demonstrând calitățile apelor, dialogând, susținând conferințe. N-au lipsit sesiunile de masaj și cosmetică cu produse conținând ape termale și minerale.

Și totuși…

LesCuristes.fr a oferit în cadrul Salonului Les Thermalies câte un trofeu celor 10 cele mai bine cotate spa-uri termale în 2023. Site-ul LesCuristes.fr colectează în fiecare an numeroase recenzii de la oaspeții spa pentru toate unitățile termale. Aceste opinii iau în considerare calitatea generală, infrastructura, echipa și atractivitatea stațiunii/orașului. În 2023, LesCuristes a colectat 4.205 de recenzii de la oaspeții spa. Poate că e greu să lupți cu stațiuni precum Les thermes d’Avène-les-Bains, Les thermes de Roche-Posay sau Saint Paul les Dax – Thermes Sourcéo Thermes Adour, ca să enumăr doar trei dintre cele 10 stațiuni premiate, dar calitatea incontestabilă a apelor minerale și termale din România au nevoie de investiții inteligente, și, de ce să nu o spunem, mai multă bunăvoință în atragerea de investiții și în promovare, cu standuri care să facă onoare țării și bogățiilor ei naturale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cetatea Piatra Șoimului - Șinteu, redată circuitului turistic cu fonduri europene

Articolul următor
Imobiliare 360 este o agenție specializată în vizionări de proprietăți de la distanță cu ajutorul ochelarilor de realitate augmentată și a tehnologiei avansate. Prin inteligența artificială sunt create tururi virtuale detaliate, în special pentru persoanele aflate în străinătate.

Sorin Sucală, Imobiliare 360: “Va trebui să fim consultanți, nu simpli agenți”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share