Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Homplex, producătorul primului termostat smart din România, țintește venituri de peste 50 de milioane de lei în 2024

Bogdan Panainte, CEO și cofondator al Homplex

Homplex, companie antreprenorială românească, specializată în furnizarea de soluții inovatoare pentru creșterea siguranței, confortului și eficienței energetice, în mediul rezidențial și industrial, a încheiat anul 2023 cu afaceri de 45 de milioane de lei, în creștere cu 37% față de anul anterior. În 2024, compania își construiește strategia de business pe un scenariu prudent, care include o creștere estimată a afacerii de 15%, peste pragul de 50 de milioane de lei, pe fondul schimbărilor legislative cu impact nefavorabil pentru activitatea din unele domenii beneficiare, dar și a contextului geopolitic intern și internațional.

„În 2023, ne-am concentrat pe dezvoltarea și consolidarea businessului, ceea ce a dus la o creștere a afacerii peste nivelul de 25% estimat inițial. Deși anul trecut a fost un an mai dificil decât anticipasem, ne bucurăm că menținerea strategiei de R&D și investițiile pe care le-am continuat pe direcția inovație au dat roade. Fiind antreprenori, avem în ADN capacitatea de a ne adapta rapid la schimbările din mediul economic, de a modela strategia de business și a găsi soluții pentru a consolida afacerea pe care o construim de 11 ani”, a declarat Bogdan Panainte, CEO și cofondator al Homplex.

După ce, în 2023, compania a finalizat proiectul prin care termostatul inteligent Homplex NX1 a devenit compatibil cu Google Home și Google Asistant, anul acesta Homplex continuă dezvoltarea portofoliului de produse cu un grad ridicat de tehnologie și inovație, menținând procentul alocat investițiilor în cercetare-dezvoltare la 3% din veniturile anuale și dezvoltând în continuare noi produse și soluții.

„Și în acest an, vom continua să creștem, Homplex fiind o companie de inginerie și tehnologie axată pe nevoile clientului, care este în ultimii ani din ce în ce mai preocupat de îmbunătățirea eficienței energetice, creșterea confortului și a siguranței. Pe lângă investițiile în cercetare-dezvoltare, anul 2024 va fi un an în care ne vom reașeza structurile interne, în principal pentru creșterea eficienței activității curente”, a explicat Bogdan Panainte.

În ultimii cinci ani, Homplex a investit peste un milion de euro pentru a dezvolta și a oferi pieței locale soluții inovatoare de control și eficiență energetică la prețuri accesibile și cu raport optim calitate-preț, cele mai relevante exemple fiind termostatul smart NX1, solutii radio de detectie a gazului metan și firidele din compozit pentru contoarele de gaz. De altfel, peste jumătate din veniturile companiei sunt generate de produsele și soluțiile dezvoltate integral de aceasta.

Revoluția tehnologică a adus schimbări semnificative și în domeniul utilităților, unde chiar cele mai mici îmbunătățiri sau inovații pot aduce beneficii substanțiale într-un sistem integrat. Aspectele de siguranță, eficiență și confort sunt esențiale, fiind îmbunătățite prin tehnologii care optimizează consumul de energie sau gestionează resursele într-un mod mai inteligent, iar costurile sunt convenabile”, a explicat Bogdan Panainte.

Compania are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din România, dar și cu retailerii specializați home&deco, 40% dintre produsele sale fiind destinate clienților industriali și 60%, pieței rezidențiale.

Despre Homplex

Homplex a fost fondată în 2013 de antreprenorii Bogdan și Tudor Panainte, fiind inițial un distribuitor de termostate și detectoare de gaz. Compania a început cu un capital inițial de câteva sute de mii de euro, iar, în prezent, a devenit producător, furnizor și integrator de soluții smart home și echipamente inovative pentru industriile de gaz și de apă.

Homplex are un portofoliu de peste 1.500 de produse, import și produse proprii, acestea fiind distribuite, atât prin contracte directe cu marii operatori de gaze naturale, cât și prin intermediari, retaileri specializați home&deco. În 2022, compania a devenit primul producător de termostate smart din România, iar anul trecut a observat o creștere a interesului clienților pentru firidele din compozit, o soluție tehnologică folosită la instalațiile de gaze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihorenii, campioni la fonduri accesate prin AFIR pentru zootehnie

Articolul următor

Cercetări arheologice pe traseul Centurii Biharia. Lucrările vor fi reluate în martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share