Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bucătarii de argint și de bronz ai României se întorc de la Stuttgart

Dincolo de show-uri televizate, gastronomia românească înseamnă profesioniști tot mai buni, restaurante care încep să demonstreze arta culinară și clienți tot mai pricepuți în a face alegeri rafinate. Vinurile românești și specialiștii din domeniu oferă, atunci când te afli în locul potrivit, adevărate regaluri. Până la urmă, cheia e una multiplă și deschide poarta unei experiențe plăcute atunci când se întrunesc mai multe condiții: o bucătărie echipată corespunzător, condiții perfecte de igienă, ingrediente de înaltă calitate, rețete inspirate, bucătari pricepuți, adevărați artiști ai meseriei, un restaurant onorabil, vinul potrivit și compania plăcută.

Avem un nou prilej de mândrie, dacă e să ne luăm doar după rezultatele obținute în cea mai recentă competiție de profil. IKA Culinary Olympics Stuttgart, olimpiada de gastronomie organizată în Germania s-a desfășurat în perioada 2-7 februarie 2024, prilej de medalii pentru echipele din România.

„Olimpiada IKA/Culinary este cea mai veche, mai mare și mai diversă competiție internațională de arte culinare din lume. Pline de pasiune, echipele de bucătari profesioniști lucrează la interacțiunea perfectă între ingrediente, preparare și prezentare. În concurență loială, noi tendințe culinare au fost create de aproape 125 de ani” spun organizatorii. 

România se întoarce cu 10 medalii și 4 mențiuni de la această prestigioasă competiție internațională.

Medalii de argint pentru echipele României

Cea mai importantă medalie obținută la această ediție a Olimpiadei internaționale de gastronomie IKA Culinary Olympics Stuttgart este, fără îndoială, cea obținută de Echipa Națională de Bucătari a României.

Echipa Națională de Bucătari a României, un argint extrem de valoros

Echipa alcătuită din Emanuel Mocan (Căpitan), Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Tufă, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre (Pastry Trainer), Dragoș Bercea (Manager de echipă) a obținut  2 medalii de argint. Proba Restaurantul Națiunilor, precum și proba Chef’s Table au înscrise numele echipei Naționale de Bucătari a României pe medalia de argint.

Echipa Culinară Regională Belvedere Brasov

Tot cu o medalie de argint a fost recompensată Echipa Culinară Regională Belvedere Brașov. Componența ei este următoarea: Ioan Florescu, Cornelia Ghișoi, Daniel Buzea, Paul Holhos, Ioana Bunea, Carmela Dragomir și Alexandru Donosa.

Argint la probe individuale

Nici la probele individuale n-am venit cu mâna goală, Gheorghe Ciutacu obținând și el o frumoasă medalie de argint. Chef Ciutacu mai are în palmares o medalie de bronz obținută în 2020 la Stuttgart.

Medalii de bronz

România a reușit să prindă podiumul cu două echipe. Nu e puțin, dacă privim la numărul echipelor participante și țările de proveniență.

Echipa Regional About Taste Academy la Stuttgart

La categoria echipelor regionale, Florin Popa, Nina Rus, Cerasela Lungu, Kenan Inci, Florin Kiss, Cecilia Ene, Rozalia Orban și Dalia Păduraru au adus bronzul pentru About Taste Academy și pentru România deopotrivă.

„Asta e cea mai muncita si mai grea medalie dintre toate si nu o s-o uit niciodată. După 48 de ore nedormite și o muncă titanică cu echipa About Taste Academy , unde am luat tot bronz, aseară la ora 7 am întrat în bucătărie, pur și simplu fără vlagă și am pregătit produsele pentru a putea fi expuse de dimineață la ora 5.” a spus Nina Rus, cunoscută publicului de la un cunoscut concurs televizat.

Echipa Națională de Bucătari Juniori a României

Juniorii de la echipa națională au obținut și ei două medalii de bronz pe echipe, atât la proba Restaurantul Națiunilor, cât și la și proba Chef’s Table. Medaliații tineri sunt: Dadiana Munteanu (Căpitan), Paul Antohi, Adam Filip, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron și Bogdan Cozma (Manager de echipă).

Bronz la probele individuale

Nici la probele individuale nu s-au lăsat bucătarii noștri, Nina Rus, Kenan Inci, Florin Kiss și Rozalia Orban obținând medalii de bronz.

Nici mențiunile nu sunt de lepădat

Din comoditatea fotoliului e ușor să faci aprecieri, dar mențiunile au fost obținute tot prin muncă, dăruire și pasiune pentru arta culinară.

Echipa Regională Gastro Cusine România

Ovidiu Procopet, Bran Arpad, Liviu Morărescu, Robert Voicu, Ilie Hasna, Silviu Federeac, Dan Havarneanu și Aurelian Boruga au obținut cu echipa regională Gastro Cusine România, la prima lor participare, o mențiune.
Tot mențiune au obținut Dalia Păduraru, Alessandro Corradi și Cecilia Ene  în întrecerea individuală.
Palmaresul României la ediția 2024 a IKA Culinary Olympics de la Stuttgart este unul absolut onorabil, cele 4 medalii de argint, 6 medalii de bronz și cele 4 mentiuni răsplătind efortul și creativitatea, arta și priceperea unor echipe și a unor bucătari de înalt nivel profesional.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sprijin pentru crescătorii de porci și de păsări în contextul războiului din Ucraina

Articolul următor

Daniel David, reales ca rector al Universității Babeș-Bolyai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share