Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conceptul ”Grădinile Mălâncrav”, o afacere de vânzare

Proprietarul afacerii Grădinile Mălâncrav a decis să scoată businessul la vânzare. O afacere mică în domeniul legume-fructe, fondată în anul 2017, cu multe atu-uri, amplasată într-o zonă cu potențial turistic în satul Mălâncrav, în sudul Transilvaniei, zona Sighișoara. Poate fi o soluție la cheie pentru cei care vor să îți schimbe stilul de viață urbană sau, de ce nu, pentru un specialist horticultor, care vrea să facă pasul și spre procesare.

După cum se anunța recent, afacerea e scoasă la vânzare sub forma unui pachet complet: firma, terenul de 5.000 de metri pătrați, construcția agricolă, utilaje agricole, bucătăria de procesare a legumelor și fructelor, portofoliul de clienți și furnizori, brandul, paginile de social media și know-how-ul.

Potrivit anunțului, afacerea se vinde ca un pachet complet: firma, terenul de 5.000 de metri pătrați, construcția agricolă, utilaje agricole, bucătăria de procesare a legumelor și fructelor, portofoliul de clienți și furnizori, brandul, paginile de social media și know-how-ul.

„Conceptul Grădinile Mălâncrav este unul integrat, care înglobează întregul lanț de producție, de la sămânță la borcan sau de la fermă la furculiță. Agricultura practicată de la înființare până în prezent a fost în sistem extensiv, fără erbicide și îngrășăminte chimice, „în ritm cu natura”, acesta fiind și motto-ul nostru. Tipul de agricultură practicat respectă de asemenea principiile HNV – High Natural Value”, se menționează în anunțul făcut public pe pagina de Facebook a afacerii, intitulat Se vinde afacere la cheie în Transilvania.

De la producție la desfacere, o afacere pentru mâine

Conform aceleiași surse, Grădinile Mălâncrav este un brand cunoscut pentru calitatea produselor și pentru frumusețea locului, iar produsele comercializate sunt legumele proaspete și produsele procesate din legume și fructe: legume congelate, zacuscă, murături, sosuri, dulcețuri, etc.

Desfacerea legumelor proaspete se face în special în Sighișoara și în zona învecinată, prin cooperativă, restaurante și pensiuni, dar și persoane fizice. Produsele conservate se vând bine la nivel local prin cooperativă sau magazine de profil, dar mai ales în magazinele de profil din orașele mari apropiate: Mediaș, Sibiu, Cluj, Brașov, dar și București, Oradea, etc. Produsele noastre sunt apreciate și au fost primite bine de distribuitorii noștri. Rețeaua de distribuitori se poate extinde în funcție de stocuri și capacitatea de a asigura logistica.

„Pe lângă producție, de-a lungul anilor am organizat mai multe evenimente culinare la grădină sau în alte locații din zona Sighișoara, de cele mai multe ori împreună cu alți mici producători din zonă. Suntem membri fondatori în prima Cooperativă Agricolă din zona Sighișoara – Târnava Mare, care are un punct de desfacere în Sighișoara. Am interacționat și lucrăm cu micii producători din zonă dar și cu restaurante și magazine de profil, afacerea venind astfel la pachet cu un background și conexiuni într-un ecosistem zonal”, se mai menționează în același anunț.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cu cât își propun angajatorii să crească salariile în 2024. Ce posturi se caută

Articolul următor

Interes mare pentru realizarea parcului fotovoltaic din zona Arena Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share