Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pixxaro Super, pachet tehnologic pentru 3,2-4 hectare

Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția: consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate.

De asemenea, buruienile reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan în care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistență mai mică la cădere, fructifică mai slab și devin sensibile la atacurile de boli și dăunători.

Combaterea buruienilor este principala lucrare de îngrijire din cultura cerealelor păioase. Din cercetările Corteva, pierderile de producție în cazul culturii de grâu din cauza concurenței buruienilor sunt aproximativ de 10-20%, dar pot ajunge în situații extreme până la 60 – 70%.

În România, practica agricolă cea mai utilizată este combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene prin aplicarea erbicidelor primăvara, practică agricolă care rezolvă și combaterea buruienilor care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă, cum ar fi pălămida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Lider detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet de erbicide pentru cultura de cereale păioase, oferind soluții atât  pentru segmentul de aplicare în toamnă, prin erbicidul Bizon, cât și segmentul de aplicare în primăvara prin erbicidele: Pixxaro Super, Pallas, Floramix, Mustang și Cerlit Super.

Pachetul Pixxaro Super conține 1L Pixxaro (fluroxipir 280 g/L și halauxifen-metil 12 g/L, cunoscută sub denumirea de brand Arylex Active, prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinate) și 120 g Frontal 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafață de 3,2-4 hectare, în funcție de gradul de infestare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale atât de toamnă cât și de primăvară: grâu, grâu durum, orz, orzoaică, triticale și secară. Nu se utilizează la cultura de ovăz!

Buruienile dicotiledonate anuale și perene combătute de erbicidele din pachetul Pixxaro Super  sunt unele dintre cele mai păgubitoare pentru cultura de cereale păioase, precum ambrozie (Ambrosia artemisiifolia), traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) albăstriță (Centaurea cyanus), lobodă (Chenopodium album), fumăriță (Fumaria officinalis), lungurică (Galeopsis tetrahit), sugel (Lamium spp.) hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoină (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turiță (Galium aparine), pălămidă (Cirsium arvense), volbură (Convolvulus arvensis).

Pachetul Pixxaro Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului (Papaver rhoeas) din cultura de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice. Pachetul Pixxaro Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) și pălămida (Cirsium arvense).

Pachetul Pixxaro Super, comparativ cu soluțiile existente pe piață, are eficacitatea cea mai ridicată în combaterea turiței (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare în care se află această buruiană. Pachetul Pixxaro Super are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale păioase (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro Super, aplicat în conformitate cu recomandările din eticheta și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru culturile de cereale păioase și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar și în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

Alegeți cu încredere pachetul Pixxaro Super oferindu-vă inovația cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultura de cereale și fără restricții pentru rotația culturilor.

Alexandra Maria PETCUCI
Category Marketing Manager Erbicide – Corteva Romania & Moldova

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru: EmpowerHER, atelier de pitching pentru femeile antreprenor

Articolul următor

Bugetul CJ Sibiu 2024, adoptat: 52% dedicat investițiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share