Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliere vocațională pentru elevii care vor să-și identifice valorile și abilitățile

„Explorează-ți lumea!” este un program de autocunoaștere și orientare pentru tineri de gimnaziu și liceu derulat de fundația CREFOP.

Pentru a combate vulnerabilitatea elevilor de gimnaziu și liceu, aflați într-o etapă a vieții lor în care lipsa de perspectivă sau de autocunoaștere predomină și îi influențează să facă alegeri nepotrivite pentru viitorul lor personal și profesional, fundația CREFOP vine în sprijinul lor cu un program special.

„Explorează-ți lumea!” este un program de consiliere vocațională, destinat elevilor de gimnaziu si liceu, dornici să-și identifice valorile, interesele și abilitățile.

„Scopul este de a le oferi tinerilor și părinților instrumentele necesare pentru a lua decizii informate și bine fundamentate privind viitorul copiilor”, spune Flaviu Porojan, manager Centrul Regional CREFOP Oradea.

Sesiuni

Programul este alcătuit din  sesiuni: patru de grup și patru individuale, fiecare fiind meticulos planificată pentru a identifica și evalua interesele, abilitățile și valorile participanților, culminând cu crearea unui plan personalizat de dezvoltare.

Prima sesiune pune bazele unui mediu favorabil explorării și autocunoașterii. Se formează grupul și se familiarizează participanții cu procesul de consiliere de grup.

Următoarele trei sesiuni sunt dedicate explorării acestor domenii prin metode interactive: jocuri de autocunoaștere, activități de team building, exerciții creative, jocuri de rol și discuții dirijate. A treia ședință constă în discuție individuală cu beneficiarul despre interesele, hobby-urile sale și alte aspecte de interes. A patra întâlnire este cu părintele/tutorele pentru feedback și plan de acțiune. La finalul programului, fiecare participant va primi un portofoliu ce include materialele lucrate în grup, observațiile consilierului și raportul psihologic individual.

Înscrierile se fac pe https://forms.gle/nuuWqSXQTURjhnQ3A. Elevii din familii defavorizate pot beneficia gratuit de acest program.

 

Credit foto: FREEPICK

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
REI: Transilvania are proiecte de energie verde de peste 400 milioane €.

REI: Transilvania deține jumătate dintre proiecte de energie verde ale României

Articolul următor

Dumexim va lărgi la 4 benzi DN 79 între Aeroportul Oradea și intersecția spre Livada

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share