Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planurile de vacanță prind viață la Top Travel – târgul regional de turism de la Oradea

Top Travel – Târgul regional de turism de la Oradea va fi organizat în paralel cu Târgul de Turism al României de la București. Evenimentul la Oradea se va desfășura sub cupola Era Park, în perioada 16 – 18 februarie 2024

Cei care vor să plece anul acesta în  concediu sau în vacanță, dar încă nu s-au hotărât, au șansa de a alege destinația dorită participând la Top Travel – târgul regional de turism de la Oradea.

Agențiile de turism participante promit că vor oferi pachete la cele mai mici prețuri la sejururile turistice oferite de marii tour-operatori.

De asemenea, reprezentanții agențiilor de turism vin și cu idei de destinații pentru cei care nu au vreo preferință anume.

Mai mult, pentru multe destinații îmbarcarea se va putea face de pe Aeroportul Oradea. Vorbim aici de: Turcia – Antalya, Egipt – Hurghada, Tunisia, dar și Grecia – Insula Creta și, ca noutate, Insula Rhodos.

Mai trebuie reținut faptul că pachetele rezervate în această perioadă beneficiază de reduceri semnificative prin early-booking.

Destinații

Turcia redevine cea mai rezervată destinație, după ce, în 2023, a fost devansată de Egipt. Apoi, cele mai rezervate destinații de către orădeni sunt Insula Creta, dar și Insula Rhodos, care este o noutate pentru zborurile charter din Oradea, dar care e acum la tarife avantajoase datorită pachetelor cu șase nopți, dar cu șapte zile pline, având în vedere poziționarea zborurilor. Plecarea din Oradea spre Rhodos este programată dimineața, iar returul seara”, afirmă Samuel Sălăjan, managerul agenției de turism Terra Vista din Oradea.

Reprezentantul Terra Vista le recomandă turiștilor să-și facă din timp planurile de vacanță, pentru că 2024 este un an cu tarife mai ridicate decât în anii precedenți, însă, ocazional, apar oferte foarte bune pe care doar dacă le urmărești și profiți rapid de oportunitate, reușești să le obții la un preț bun. De obicei, acestea se epuizează într-un interval de timp cuprins între 24 și 48 de ore de la lansare. Apoi, Black Friday și târgurile de turism au venit, întotdeauna, cu oferte avantajoase la pachetele de vacanță achiziționate de la Terra Vista.

El consideră că tendința generală este să se facă rezervări bazate pe aceste promoții, iar ca observație pentru sezonul estival este că mulți turiști se organizează să călătorească în grupuri, nu doar pentru că experiențele frumoase merită împărtășite cu prietenii sau familia, ci și pentru că astfel se pot obține reduceri  sau transferuri private de la aeroport la hotel și invers.

De asemenea, pentru cei care vor să aleagă Turcia și în acest sezon, vor fi disponibile câteva hoteluri nou deschise, cu tarife reduse în primul an de funcționare, iar turiștii ar trebui să știe asta și să profite.

Din gama de lux, în această situație ar fi Hotelul Ethno Belek, de cinci stele, un resort foarte rezervat, care pretinde că va rivaliza cu faimosul Cullinan Belek, dar pentru primul an de funcționare tariful anunțat este cu aproximativ 40% mai mic decât al competitorului direct”, dezvăluie Samuel Sălăjan.

Formula 1, Untold, Campionatul European de Fotbal

Și Natalia Birău, directorul agenției de turism Simbotour Oradea, este de părere că pentru orădeni și pentru cei care vor zbura din Oradea, destinația vedetă va fi Antalya – Turcia, urmată de Creta.

La nivel general, turiștii noștri sunt interesați și de destinații precum Zanzibar, Dubai sau Oman. Pentru cei care caută o experiență aparte anul acesta, vă stăm la dispoziție cu pachete pentru circuitele de Formula 1, festivalul Untold Dubai, resorturi în destinații precum Bali și Filipine, dar propunem și un circuit în Spania, care include vizite în Malaga, Sevilla și Gibraltar. Le recomandăm celor interesați mai ales de evenimente precum Formula 1 sau Campionatul European de Fotbal, să achiziționeze mai întâi biletele de acces, ca apoi să ne ocupăm de biletele de avion și cazare. În plus, nu strică să vă organizați din timp, pentru că cererea e mare pentru astfel de evenimente și nu uitați de asigurările storno, în caz că nu mai puteți ajunge unde v-ați propus”, spune Natalia Birău.

O creștere a prețurilor față de anul precedent pentru Antalya este remarcată și de Loredana A. Kokes, de la Smart Holiday. Aceasta le recomandă celor care doresc să exploreze și alte destinații: Cipru, Mallorca sau Malta. Ca și tendințe în alegerea destinației de vacanță, cei mai mulți turiști caută sejururi cu avionul, iar plecarea să fie cât mai aproape de casă.

Deși nu mai putem vorbi de vacanțe ieftine și bune, în contextul actualizării prețurilor la pachetele turistice, mulți sunt în căutarea prețului avantajos din punct de vedere al bugetului rezervat pentru vacanță, iar alții par dispuși să cheltuie în plus pentru a experimenta ceva nou, o destinație în care nu au mai fost. Încerc să ofer pachete turistice după gustul și preferințele fiecăruia, și să pun accent, în mod special, pe satisfacerea nevoilor turiștilor. Dacă turistul este fericit, sunt și eu fericită și asta mă ambiționează să le recomand și să le ofer mai mult și mai bun”, a precizat Loredana A. Kokes.

Vacanțe exotice

Cristian Dume, managerul agenției de turism Dumexino Travel, recomandă vacanțele exotice.

Pachetele pe care noi le oferim sunt personalizate și încercăm să oferim turiștilor servicii de cea mai bună calitate. Mauritius și Maldive sunt, probabil, cele mai grozave destinații pentru o experiență nemaipomenită, dar propunem turiștilor noștri și vacanțe în Bali, Seychelles, Koh Samui, Zanzibar, Singapore, Dubai sau alte locuri spectaculoase de pe glob”, explică Cristian Dume.

Cele mai cerute destinații, în agenție, sunt cele cu zbor charter spre Turcia, Egipt, Tunisia și Grecia (Creta, Rhodos, Zakynthos și Skiathos).

Alte agenții de turism care participă la Top Travel sunt: DD Travel, Coral Tours, Domino Tours, Air Antares, Gatadeplecare.ro, Smart Holday, CrysMar Travel.

La Top Travel participă și Cramele Békési, care își vor spune povestea vinurilor premiate la numeroase concursuri, dar vor oferi și informații despre posibilitățile de cazare și relaxare din cadrul complexului Woywoda Turism.

De asemenea, la târg vor participa și auto-rulotele din flota AutoRulote – Oradea, astfel că persoanele care preferă adevărata libertate și care doresc să parcurgă cele mai spectaculoase drumuri și să se bucure de peisaje minunate vor avea la dispoziție și această variantă.

 

Programul Top Travel:

vineri, 16.02, 12:00 – 20:00

sâmbătă, 17.02, 10:00 – 20:00

duminică, 18.02, 10:00 – 20:00

Intrarea este liberă.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Devenită lider de piață și la cultura de rapiță, compania Corteva Agriscience este alături de fermierii care au ales în toamna anului trecut să semene hibrizi Pioneer.

Corteva estimează venituri de 17 miliarde de dolari în acest an

Articolul următor
Există ofertă limitată, numai nouă aquapark-uri indoor în România, iar acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța

Ardealul și Banatul, private de aquapark-uri de interior: doar patru județe le au

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share