Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Datanet Systems Cluj modernizează Centrele de Date Tenaris Silcotub din Zalău

Datanet Systems Cluj a modernizat și retehnologizat cele două Centre de Date operate de Tenaris Silcotub la sediul din Zalău.

Datanet Systems Cluj a modernizat și retehnologizat cele două Centre de Date operate de Tenaris Silcotub la sediul din Zalău.

Proiectul a implicat operațiuni ample de îmbunătățire a construcțiilor civile și a infrastructurii IT, pentru aducerea acestora la cele mai performante standarde din domeniu. Datanet Systems Cluj a utilizat tehnologii de ultimă generație și a asigurat continuitatea operațională a sistemelor de producție ale Tenaris Silcotub pe întreg parcursul proiectului.

Colaborarea a inclus modernizarea camerelor de date si a sistemelor de electroalimentare, instalarea unor echipamente profesionale de climatizare, UPS-uri performante precum si a unui generator. Totodată, au fost refăcute sistemele de control acces si supraveghere video.

Investiția a avut ca obiectiv atingerea unor obiective superioare de continuitate operațională, securitate și protecție la incendii, după cum afirmă Daniel Mirică, Implementation & Support Senior Manager, Tenaris Silcotub.

”Prin implementarea acestui proiect în colaborare cu Datanet Systems, Tenaris Silcotub a modernizat cele două Centre de Date  din locația Zalău, care acum îndeplinesc standardele internaționale din domeniu și asigură o disponibilitate și protecție ridicate pentru infrastructura IT și datele companiei.”

Proiectul a avut un nivel ridicat de complexitate, atât prin integrarea unor tehnologii diverse, cât și prin importanța pe care o are pentru beneficiar. Pentru derularea acestei lucrări, Silcotub a organizat o licitație publică, câștigată de Datanet Systems Cluj.

”Retehnologizarea unui Centru de Date necesită abilități avansate atât tehnice, cât și de project management. În proiectul Tenaris Silcotub, am avut două obiective majore: asigurarea continuității operaționale pe tot parcursul lucrărilor de modernizare, dar și aducerea Centrelor de Date de la Zalău la cele mai actuale standarde din domeniu.

Am proiectat și implementat o soluție tehnică performantă care va asigura Tenaris Silcotub un nivel superior de disponibilitate și securitate pe termen lung”, consideră Mircea Pop (foto), Director Executive, Datanet Systems Cluj.

Cele două Centre de Date operate de Tenaris Silcotub la sediul din Zalău, reprezintă un nod important în infrastructura companiei, susținând sistemele de gestionare a producției în mai multe fabrici la nivel global. Parte a grupului internațional Tenaris, Silcotub Zalău este un producător de țevi industriale și una dintre cele mai mari companii din Transilvania.

Produsele realizate de Silcotub sunt folosite în industria extracției de petrol și gaze, pentru transportul de fluide, în domeniul energetic și auto. Producția anuală depășește 600.000 tone de oțel și ajunge cu precădere la export, atât în UE, cât și în America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu. Compania a depășit o cifră de afaceri de 4 miliarde de lei în 2022 și are peste 1800 de angajați.

Datanet Systems Cluj este un furnizor local de soluții si servicii IT&C, cu o vastă expertiză pe servicii de proiectare, instalare şi întreținere pentru infrastructura de voce, video şi date. Fondată în 2005 și denumită inițial Red Dot, în 2021, compania și-a schimbat numele în Datanet Systems Cluj, în urma achiziționării pachetului majoritar din capitalul social de către Datanet Systems, unul dintre principalii integratori de soluții IT complexe din România.

Această schimbare a contribuit la extinderea portofoliului de soluții IT&C integrate şi de servicii specializate, oferite de Datanet Systems Cluj cu precădere către organizații private și publice din Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rezultatele continue sunt atribuite angajamentului Corteva de a ajuta fermierii să-și crească productivitatea și profitabilitatea, furnizând un portofoliu puternic de produse și servicii care integrează genetica avansată, soluții inovatoare de protecție a culturilor și agricultura digitală.

Corteva raportează o creștere organică de 23% în afaceri în România

Articolul următor

185.000 de participanți la Untold Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share