Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studenții economiști din Cluj au făcut strategii pentru Radisson și Sushita

Tinerii de la Facultatea de Științe Economice a Universității Babeș-Bolyai (FSEGA – UBB) au luat două medalii la competiția internațională de studii de caz de la Madrid.

Competiția internațională de studii de caz organizată de IE Business School din Madrid, Spania, a constat din două probe de concurs separate: o săptămână și 24 de ore.

Echipa formată din studenții FSEGA a reușit o performanță unică la această întrecere, fiind singura care s-a calificat în finala ambelor probe. Aceasta s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul primei probe, obținând locul trei în cadrul celei de-a doua probe.

Echipa a fost alcătuită din studenții Andras Antal (Finanțe și bănci, anul III), Anna Bugar (finanțe și bănci, anul III), Kata Kovacs (finanțe și bănci, anul III), respectiv Krisztian Tofalvi  (informatică economică, anul II). În cadrul primei probe. echipele participante au avut sarcina să dezvolte o strategie pe termen scurt și pe termen lung pentru compania Sushita, o rețea de restaurante din Spania.

A doua probă a constat în elaborarea unui plan strategic pentru grupul hotelier Radisson în scopul expansiunii acestuia în regiunea asiatică. Echipa clujeană a concurat cu universități din SUA, Germania și Mexic în cadrul preliminariilor din prima rundă.

S-a calificat în finala competiției unde a reușit să se urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devansând gazdele de la IE Business School (Spania), respectiv echipa studențească de la Frankfurt School of Finance & Management (Germania). Această probă a fost urmată de o rundă în care echipele au avut la dispoziție doar 24 de ore pentru elaborarea soluțiilor.

Echipa clujeană a câștigat grupa preliminară în fața unor echipe studențești din Spania și din Mexic, obținând în final locul trei. Această probă a fost câștigată de BI Norwegian Business School (Norvegia), locul doi fiind obținut de studenții de la University of Southern California, Marshall School of Business (SUA).

„De fiecare dată când participăm la astfel de competiții prestigioase la nivel internațional, este îmbucurător să constatăm faptul că nivelul calitativ al actului educațional din cadrul UBB permite studenților noștri să concureze de la egal la egal cu echipe studențești reprezentând universități globale de top.

Chiar reușim din când în când să ne clasăm pe podiumul acestor întreceri. De această dată, organizatorii din Spania au remarcat faptul că UBB a fost singura universitate care a avut o performanță constantă, reușind să se claseze pe podium în cadrul ambelor probe ale concursului.

Această performanță consistentă e cu atât mai remarcabilă, cu cât performanța echipelor studențești este jurizată de câte un panel alcătuit din reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic global”, a spus coordonatorul echipei, Levente Szasz, prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Real Estate & Construction Forum: Peste 25 de profesioniști din domeniul imobiliar dezbat, pe 4 martie 2024, situația pieței de real estate și perspectivele de dezvoltare

Articolul următor

Finanțare de 4 milioane de euro pentru IMM-uri și autorități publice locale din regiunea Centru, România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share