Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aurel Căuș a fost reales președinte al Senatului Universității din Oradea

Întruniți în prima lor ședință de lucru, senatorii Universității din Oradea l-au ales pe colegul lor, conf. univ. dr. Aurel Căuș, în funcția de președinte al forului deliberativ al instituției de învățământ superior.

Președintele reales, de altfel singurul candidat pentru această funcție, s-a bucurat de unanimitate, primind 59 dintre voturile senatorilor prezenți în sală, 47 de cadre didactice și 13 studenți.

 

Ședința a fost deschisă de rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, cel care a spus că experiența, de 30 de ani, în universitate și activitatea desfășurată în funcția de președinte al Senatului instituției îl recomandă pe conf. univ. dr. Aurel Căuș pentru încă un mandat.

„Sper ca Senatul să își aleagă în Comisiile de Specialitate oameni cu adevărat dedicați acestei activități. Avem nevoie de o colaborare bună cu Senatul, iar Comisiile de Specialitate joacă un rol esențial în acest for”, a mai spus Constantin Bungău.

Conf. univ. dr. Florica Orțan a constatat că, prin prezența celor 59 de membri ai Senatului Universității din Oradea, este îndeplinit cvorumul de ședință. Directorul Departamentului de a Pregătire Personalului Didactic (DPDD) a invitat-o pe președinta Biroului Electoral al Universității, conf. univ. dr. Claudia Timofte ca, la rândul ei, să preia organizarea scrutinului.

Ales în unanimitate

Aurel Căuș

După derularea votului, „universal, secret și direct”, la care au participat toți membrii noului Senat prezenți în sală, conf. univ. dr. Claudia Timofte a anunțat că fostul și noul președinte al Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Aurel Căuș, a primit 59 de voturi din tot atâtea posibile.

„Vă dorim să fiți sănătos și cu putere de muncă, pentru a vă putea duce la îndeplinire lucrarea pe care, sunt sigură, ați gândit-o deja”, i-a urat Florica Orțan președintelui Senatului.

„Universitatea din Oradea merge, de câțiva ani de zile, pe un curs bun. Asta îmi doresc și eu, să contribuim împreună la a menține acest curs și la dezvoltarea instituției academice pe care avem cinstea de a o reprezenta”, a declarat președintele Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Aurel Căuș.

Cei prezenți au validat, prin vot deschis, și noua componență a celor șapte Comisii de Specialitate ale Senatului Universității din Oradea.

„Să avem un mandat bun, pentru noi, pentru Universitatea din Oradea și… restul va fi bine”, a precizat, în încheiere, Aurel Căuș.

Președintele proaspăt ales nu a uitat de „luna femeilor” și le-a oferit tuturor colegelor sale câte un mărțișor și o floare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sorana Cernea, TPA România: Sistemul Ro e-Transport, generator de ineficiență și costuri noi pentru companiile românești

Articolul următor

 CONAF organizează în premieră sub auspiciile celor mai înalte foruri europene ediția a șasea a Galei ”Women in Economy”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share