Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președintele Rețelei Europene pentru Dezvoltare Durabilă László Borbély a participat la Conferința privind Tranziția Justă

Ministerul Belgian pentru Climă, Mediu, Dezvoltare Durabilă și Pactul Verde European organizează în perioada 4-5 martie, la Bruxelles, o conferință de nivel înalt pe tema mecanismului pentru o tranziție justă, sub auspiciile președinției Regatului Belgiei la Consiliul Uniunii Europene. Consilierul de stat László Borbély a fost invitat să ia cuvântul în sesiunea de nivel înalt în calitate de președinte al Rețelei Europene pentru Dezvoltare Durabilă (ESDN), funcție în care a fost ales la sfârșitul anului trecut.

Un partener recunoscut pe zona dezvoltării durabile

„Se vorbește mult, la toate nivelurile de decizie, despre provocările pe care tranziția verde le aduce în ceea ce privește impactul socio-economic. România este una dintre țările direct interesate de evoluția acestui mecanism, având nevoie de investiții serioase pentru a balansa pierderile economice cauzate de reducerea emisiilor de carbon. Oportunitățile sunt strâns legate de finanțările pe care le avem disponibile, suntem a treia țară din UE în ceea ce privește fondurile alocate.

La fel de important este că reușim să fim și un partener recunoscut pe zona dezvoltării durabile, astfel încât astăzi am avut ocazia să vorbesc în numele ESDN. Această organizație a fost înființată în urmă cu 21 de ani, iar de atunci a reușit să creeze un cadru foarte apreciat pentru calitatea expertizei furnizate, numărul mare de specialiști din administrație pe care îi aduce împreună și pentru facilitarea schimburilor de bune practice. Iată că, prin implicare și activitate intensă, avem ocazia să ne promovăm interesele alături de cei mai relevanți actori europeni în domeniul dezvoltării durabile”, a declarat László Borbély.

Conferința privind Tranziția Justă

Peste 350 de participanți, inclusiv comisari europeni, miniștri, diplomați, reprezentanți ai angajatorilor și lucrătorilor, reprezentanți ai societății civile organizate, precum și ONG-uri din cele 27 de state membre, au răspuns invitației de a se alătura acestei Conferințe al cărei scop este de a contura așteptările pe care segmentele sociale le au de la viitoarea Comisie Europeană. Printre ideile cele mai vehiculate au fost necesitatea continuării finanțărilor pentru tranziția la economie verde, posibilitatea înființării unei instituții europene cu rolul de observator al Mecanismului privind Tranziția Justă, dar și menținerea competitivității economiei Uniunii Europene.

În marja conferinței, Consilierul de stat László Borbély, coordonatorul național al implementării Agendei ONU pentru dezvoltare durabilă, a avut discuții privind progresul României în acest domeniu cu doamna Zakia Khattabi, ministrul federal belgian pentru Climă, Mediu, Dezvoltare Durabilă și Pactul Verde European, și cu domnul Vesa Tarava, șeful unității pentru Pactul Verde European, din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am avut plăcerea să particip la inaugurarea noii clădiri din cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj- Napoca. Această nouă clădire se adaugă celorlalte două clădiri existente deja la Extensia Alba Iulia a UTCN, formând în acest fel un campus universitar modern, care se integrează perfect în peisajul universitar albaiulian, și care răspunde cererii crescânde de locuri la cele trei programe de studii de licență derulate la Alba Iulia: Sisteme şi Echipamente Termice, Tehnologia Construcțiilor de Mașini şi Ingineria Economică Industrială și la cele două programe de masterat: Tehnologii avansate de fabricație și Fiabilitatea și mentenanța sistemelor mecanice. Implicarea UTCN în dezvoltarea economică și socială a municipiului Alba Iulia s-a dovedit a fi una fructuoasă, existența acestor specialități formând generații de specialiști în domeniile științei și tehnologiei. Totodată, existența acestor specializări în municipiul nostru, oferă oportunități tinerilor de a studia, iar apoi de a se angaja în Alba Iulia la companiile de profil, care sunt în căutare de specialiști. Mulțumesc pentru invitația la eveniment domnului rector al UTCN, domnul Vasile Țopa și îl felicit pentru implicarea în dezvoltarea Extensiei Universitare Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Universitatea Tehnică din Cluj a ridicat o clădire de 2,5 milioane € la Alba Iulia

Articolul următor
Pas important pentru construirea nodului rutier de la Românași: am transmis Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentația de atribuire necesară lansării licitației pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv.

Autostrada Transilvania va avea ieșire la Românași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share