Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Chinezii din Shandong, invitați să investească în județul Cluj

Vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat și Istvan Vakar, au primit vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong, din componența căreia au făcut parte reprezentanți ai guvernului provinciei.
Delegația chineză a propus schimburi de experiență în infrastructură, sport și cultură | Foto: CJ Cluj

Vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat și Istvan Vakar, au primit vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong.

Din componența delegației chineze au făcut parte reprezentanți ai guvernului provinciei. Scopul acestei întâlniri l-a constituit dezvoltarea relațiilor de cooperare bilaterală în multiple sectoare, identificarea unor noi domenii de interes în care se pot materializa inițiative benefice ambelor părți.

„Ne bucurăm de vizita partenerilor chinezi și de interesul manifestat față de oportunitățile oferite de județul Cluj. Dorința noastră este aceea de a atrage noi investitori și de a învăța cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat, astfel încât transferul de cunoștințe și bune practici să se concretizeze în proiecte reciproc avantajoase”, a spus moderatorul întâlnirii, Marius Mînzat, vicepreședinte al CJ Cluj.

El a realizat o scurtă prezentare a județului, a municipiului și a CJ Cluj. S-a discutat despre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, proiectele de dezvoltare a acestora și stadionul Cluj Arena.

Marile proiecte de spitale, prezentate delegației

Mînzat a vorbit despre oportunitățile din parcurile industriale administrate de către CJ Cluj prin intermediul societății Tetarom și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor. Au fost abordate cele două mari proiecte de infrastructură medicală gestionate de forul administrativ județean.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii presupune o structură nouă, în sistem monobloc, și va fi primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România. Edificarea Centrului de Transplant Multiorgan este o investiție unică în Sud-Estul Europei și va integra facilități pentru patru tipuri de transplant: cord, plămân, hepatic și renal.

Conducătorul delegației chineze, Lin Haibin, și-a manifestat dorința de a dezvolta și întări relațiile de colaborare dintre provincia Shandong și județul Cluj. Oficialul chinez a propus realizarea unor transferuri de cunoștințe și know-how între specialiștii celor două părți, precum și a unor schimburi de experiență în domenii precum cultură, sport și infrastructură.

Vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat și Istvan Vakar, au primit vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect de peste 400.000 de euro pentru energie verde la Pecica, județul Arad

Articolul următor

TQM Management va proiecta 4 pasaje pietonale subterane pe 3 drumuri naționale în zona de vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share