Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca a primit decorația regală ”Nihil Sine Deo”

Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Casa regală a României a oferit Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca decorația regală „Nihil Sine Deo” în cadrul unei ceremonii găzduite de Castelul Peleș, în 11 martie. Distincția i-a fost înmânată rectorului USAMV Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Cornel Cătoi, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

La ceremonie a participat o delegație a universității clujene, în frunte cu președintele Senatului USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar.

Cu aceeași onorată ocazie, președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a primit, de asemenea, decorația „Nihil Sine Deo”, conferită și Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. Instituția ieșeană a fost reprezentată de rectorul Gerard Jităreanu. De asemenea,  jurnalistul Stephane Bern s-a bucurat de aceeași decorație.

În cadrul ceremoniei a fost acordată, de asemenea, Crucea Casei Regale istoricului Tudor Vișan-Miu,  jurnalistului Cătălin Șerban, doamnei Alice Bourbon și Muzeului Militar Ferdinand I. Jurnalista Lidia Voicu a primit tot atunci Ordinul Coroana României în grad de cavaler, iar medalia Custodele Coroanei Române a fost conferită Festivalului Internațional de Film București.

Medalia Regală pentru Loialitate a fost conferită administratorului Domeniului Regal Săvârșin, Adrian Neamț, jurnaliștilor Claudiu Petringenaru și Diana Ilica și colecționarului Daniel Obreja.

USAMV Cluj-Napoca

Universitatea a fost răsplătită pentru eforturile depuse, pentru performanțele academice și implicarea în activitățile din cadrul Domeniilor Regale.

„Pentru a onora pleiada de personalităţi ale ştiinţelor naturale din România care s-au succedat la catedrele şi în băncile sale, dar şi pentru a recunoaşte nivelul înalt al educaţiei universitare de ştiinţe agronomice şi veterinare pe care Universitatea îl oferă astăzi studenţilor, veniţi din întreaga Europă. Pentru generozitatea cu care, alături de Casa Mea, Universitatea, prin conducerea ei, a oferit expertiza şi participarea sa activă, la refacerea şi revigorarea Domeniilor Regale deschise publicului, şi la păstrarea vie a tradiţiilor horticole şi pomicole începute cu secole în urmă la Săvârşin şi Peleş” se spune în comunicatul Casei Regale a României.

Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

„Nihil Sine Deo”

„Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Suveranul Casei Regale a României. Regulamentul său a fost modificat la 30 decembrie 2017, prin decret al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, iar distincția poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.
Decorația regală „Nihil Sine Deo” respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale”, se arată pe casamajestatiisale.ro.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 80 de posturi pentru medici și personal medical scoase la concurs în Bihor

Articolul următor

Centru de Cercetare de 7 milioane de euro inaugurat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share