Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clubul Francofon de Afaceri Cluj are un nou președinte și a ajuns la 60 de membri

Creat în 2011, Clubul Francofon de Afaceri (C.FAC) Cluj este unul dintre cluburile de afaceri implicate activ în dezvoltarea economică a Clujului. Anul acesta, clubul a ajuns să numere 60 de membri și să se remarce prin activități care își pun amprenta atât asupra dinamicii mediului de business clujean, cât și asupra comunității clujene în sine, prin acțiuni de responsabilitate socială în care au fost angrenate companiile membre, dar și instituții publice locale.

C.Fac se definește ca fiind un mediu de întâlnire al oamenilor de afaceri francofoni locali, dar și un mediu propice creării de oportunități în afaceri și de parteneriate, iar de-a lungul timpului s-a dovedit a fi un actor implicat în dezvoltarea economice locale.

Recent a avut loc Adunarea Generală a membrilor Asociației Clubul Francofon de Afaceri Cluj în care au fost prezentate rezultatele obținute de către club în cursul anului 2023.

Totodată, în cadrul adunării generale, au fost luate și decizii importante cu privire la componența Consiliului Director al asociației, care acum este format din 6 membri.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost ales și noul Președinte al clubului. Este vorba despre Charles Roussel care deține funcția de director general al Sonaca Transilvania încă de la jumătatea anului 2021.

„Este o reală onoare pentru mine să preiau acest rol în cadrul Clubului Francofon de Afaceri Cluj, o comunitate din care fac parte și în a cărei activitate m-am implicat activ în ultimii ani. De asemenea, preluarea aceastei funcții de la Bogdan Herea, președintele fondator C.Fac, este o responsabilitate suplimentară. Voi susține întreaga activitate a clubului prin implicarea mea directă pentru a mă asigura că vom continua generarea de acțiuni benefice tuturor membrilor comunității francofone”, a declarat Charles Roussel, Președintele C.Fac.

Alături de Charles Roussel sunt și ceilalți membri ai Consiliului Director al Asociației: Bogdan Herea, Președinte fondator, Mathieu Widsgowski, vicepreședinte, Alina Pop, vicepreședinte, Ioana Bud și Pascal Fesneau.

Încă de la înființare, clubul și-a propus să contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiunea Clujului. Printre obiectivele sale concrete se numără: crearea și dezvoltarea unei rețele, crearea de strategii comune, cooperarea și încurajarea inovației economice, dezvoltarea sectorului francofon de ocupare a forței de muncă în Transilvania, deschiderea spre perspective economice în spațiul francofon.

De-a lungul timpului, componența C.Fac s-a dezvoltat semnificativ. Astfel, dacă, la început, asociația avea 17 membri, în 2024, C.Fac a ajuns să numere 60 de membri, reușind să traverseze cu succes perioade dificile pentru mediul de business, cum a fost pandemia.

„Activitățile pe care C.Fac le-a organizat pe parcursul anilor pentru membrii comunității francofone și nu numai au atras atenția și altor companii care și-au dorit să facă parte din asociația noastră. Astfel, anul acesta am ajuns la un număr de 60 de membri, companii și reprezentanți ai unor business-uri care se implică activ în toate inițiativele noastre. Comunitatea C.Fac este una extrem de bine sudată, formată din oameni care înțeleg beneficiile networking-ului și care își doresc o prezență activă în tot ceea ce înseamnă colaborări între diferiți actori ai mediului de afaceri, dar și universitar”, a punctat Maria Mitrea, director executiv al Clubului Francofon de Afaceri Cluj.

Printre obiectivele C.Fac se numără: promovarea și utilizarea limbii franceze în mediul profesional, atragerea investitorilor francofoni, interesați de parteneriate comerciale sau de investiții în regiunea Clujului, promovarea regiunii Clujului în mediul francofon, schimbul de informații economice între membrii săi, promovarea activităților membrilor, atât în plan intern, cât și potențialilor parteneri francofoni, dar și organizarea de evenimente, reuniuni, rețele sociale ce permit o analiză economică, juridică, fiscală și politică.

Clubul Francofon de Afaceri Cluj se bucură de o colaborare activă cu Institutul Francez din România/Direcția Regională Cluj-Napoca și Agenția Consulară a Franței la Cluj în vederea realizării de acțiuni comune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SHARE Experts’ Meeting: Industrial, Logistics & Retail Architecture

Articolul următor
Interior Design Week (IDW), la Iulius Mall Cluj.

Interior Design Week la Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share