Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Sf. Constantin din Brașov oferă de 7 ani servicii de chirurgie robotică

Metoda chirurgicală folosită prin utilizarea chirurgiei robotice va fi marcată în 30 martie 2024 la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, care  înregistrează 7 ani de chirurgie robotică în sistemul medical privat din România. Robotul a fost achiziționat în urma unei investiții de 2 milioane de euro.

Primele intervenții chirurgicale cu ajutorul obotului chirurgical daVinci au fost prostatectomii robotice. Ele au fost efectuate de o echipă de medici urologi, sub coordonarea Prof. Dr. Ioan Coman. Chirurgia robotică este considerată standard de aur în tratamentul chirurgical al cancerului de prostată și cancerului de rinichi.

Acum 7 ani

Șeful secției de chirurgie și directorul medical al Spitalului Sf. Constantin aprecia, odată cu punerea în funcțiune a robotului, importanța și utilitatea achiziției.

„Siguranța pacienților este pe primul plan la Spitalul Sf. Constantin Brașov. Robotul daVinci permite realizarea pe cale minim-invazivă a celor mai dificile intervenții de chirurgie abdominală, urologie sau chirurgie ginecologică, în condiții de confort chirurgical niciodată atins în chirurgia clasică sau laparoscopică, cu o precizie și o acuratețe a gesturilor superioară mâinii umane, rezultatul final însemnând o traumă redusă pentru pacient, o recuperare mai rapidă, operații mai aproape de fiziologie. Ne bucurăm că putem oferi servicii medicale avangardiste acum și la Brașov, în premieră pentru sistemul privat de sănătate din România” a declarat Dr. Bogdan Moldovan, șeful secției de chirurgie și directorul medical al Spitalului Sf. Constantin.

7 ani de chirurgie robotică la Spitalul Sf. Constantin din Brașov

Din 2017 s-au efectuat peste 700 cazuri de chirurgie robotică urologică în cadrul spitalului sub conducerea Prof. Emerit Dr. Ioan Coman. Activitatea centrului de chirurgie robotică uro-oncologică este continuată în prezent sub conducerea Dr. Cealan Alexandru, coordonatorul Departamentului de Urologie.

Prof. emerit Dr. Ioan Coman, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgia laparoscopică și robotică urologică, va avea program de consulații și intervenții în data de 30 martie în cadrul Spitalului Sf. Constantin, în Urologie clinică generală, Uro-Oncologie și Chirurgie robotică.
„Implementarea chirurgiei robotice a fost un deziderat al echipei chirurgicale încă de la inaugurarea spitalului, care a venit în completarea celorlaltor inovații și premiere în domeniul medical prin care s-a remarcat spitalul nostru în decursul celor 13 ani de activitate” spun reprezentanții Spitalului Sf. Constantin din Brașov.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță în zona Apahida - Cojocna.

Drumul spre Băile Cojocna, pregătit de sezonul estival

Articolul următor

OSCAR continuă tradiția de voluntariat și implicare civică în comunități

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share