Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii din România, inițiați în industria cinematografică

Let’s Go Digital! (LGD) se derulează în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie), organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Atelierul din cadrul festivalului de la Cluj a propulsat numeroși tineri în industria filmului | Foto: TIFF

Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară.

Let’s Go Digital! (LGD) se derulează în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie), organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.



Înființat acum peste 20 de ani, LGD este  un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie. Ioana Bugarin (actriță), Andrei Huțuleac (actor, regizor) sau Anghel Damian (actor, regizor) sunt doar câțiva dintre absolvenții programului.

Până în 26 aprilie, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în această aventura completând formularul disponibil pe site-ul TIFF. Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori. Vor fi aleși 10 participanți.

Anul acesta, LGD va deveni o experiență hibrid. Înainte de evenimentul de la Cluj, elevii vor participa la întâlniri online cu tutorii și la masterclass-uri despre producția de film. În timpul festivalului, timp de șase zile, la Cluj, vor parcurge fiecare etapă de producție sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională, fiind invitați să participe la evenimentele TIFF.

Doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura celor 10 participanți pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Paricipanții vor crea making off-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop.

La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate. Ajuns la ediția cu numărul 22, LGD reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesați să dezvolte o carieră în industria cinematografică. Până acum 430 de liceeni s-au bucurat de experiența LGD.

Cei mai mulți au absolvit apoi studii în domeniu și au cariere în industrie. Printre cei mai cunoscuți: cineastul Andrei Huțuleac; actorul, regizorul, scenaristul Anghel Damian; actrița Ioana Bugarin; regizorii Teona Galgoțiu, Luiza Pârvu, Anda Pușcaș, Ana Maria Comănescu; editorii Letiția Ștefănescu, Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog; operatorii Tudor Platon, Vladimir Bulza; criticii Irina Trocan, Iulia Voicu.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cursuri de prim-ajutor, organizate de studenţii medicinişti la Iulius Mall

Articolul următor

Războinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.), o expoziție de referință a Muzeului de Istorie a Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share