Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construcții Erbașu are verde la construirea Spitalului de Boli Infecțioase Oradea

Primăria Oradea a câștigat în ultimă instanță contestația formulată de către Precon Transilvania SRL, la Curtea de Apel Oradea, în legătură cu proiectul ce vizează construirea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie de pe strada Vlădeasa.

Mai exact, rezultatul procedurii de atribuire a contractului de achiziţțe publică având ca obiect – Achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Construire Spital Boli Infecțioase și Pneumologie, Dispensar TBC și funcțiuni conexe” – a fost contestat la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) în data de 22.01.2024 de către Precon Transilvania SRL, ofertant a cărui ofertă a fost declarată admisibilă și clasată pe locul II.

Astfel, Precon Transilvania, în calitate de lider al Asocierii formate din PreconTransilvania – Bog’Art – Square Birou Arhitectură Urbanism SRL- Addict Engineering – Poliart – Lemacons – Dacorum Grup, a solicitat  anularea Raportului procedurii de atribuire, precum și a tuturor actelor anterioare și/sau subsecvente acestora care privesc modalitatea de evaluare a ofertei depuse de către Asocierea formată din Construcții Erbașu SA-Terra Gaz Construct-Concelex SRL, ofertant a cărui ofertă a fost declarată admisibilă și câștigătoare.

CNSC a respins contestația

La data de 23.02.2024, CNSC a emis Decizia nr.460/C9/165, prin care respinge ca nefondată contestația formulată de Precon Transilvania în calitate de lider al Asocierii formate din PreconTransilvania – Bog’Art – Square Birou Arhitectură Urbanism SRL- Addict Engineering – Poliart – Lemacons – Dacorum Grup.

Ca urmare a pronunțării unei soluții de menținere a rezultatului procedurii de atribuire de către CNSC, în baza art.9 alin 4 din Legea 101/2016, Municipiul Oradea a semnat la data de 08.03.2024 contractul cu ofertantul declarat câștigător, asocierea formată din Construcții Erbașu SA-Terra Gaz Construct-Concelex SRL.

La data de 14.03.2024, Precon Transilvania a formulat o Plângere către Curtea de Apel Oradea prin care atacă decizia CNSC, solicitând modificarea acesteia, respectiv admiterea contestației sale.

La data de 11.04.2024 Curtea de Apel Oradea respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta Precon Transilvania SRL în calitate de lider al Asocierii formate din PreconTransilvania – Bog’Art – Square Birou Arhitectură Urbanism SRL- Addict Engineering – Poliart – Lemacons – Dacorum Grup.

În baza prevederilor contractului încheiat între Municipiul Oradea și Asocierea formată din Construcții Erbașu SA-Terra Gaz Construct-Concelex SRL. Supervizorul IECM SRL în calitate de lider al Asocierii Initiative Exclusiv Consulting Management SRL – 3TI Progetti Italia- Ingegneria Integrata SPA – ETS SPA Engineering and Technical Services, a emis în data de 10.04.2024 Ordinul de începere privind serviciile de proiectare.

Primăria Oradea salută decizia instanței, deoarece fiecare zi sau săptămână de întârziere ar fi putut duce la ratarea termenului de execuție, la pierderea unei finanțări nerambursabile de 135 de milioane de euro și la posibilitatea ca cei peste 3 milioane de locuitori ai regiunii care va fi deservită de acest spital să nu mai beneficieze de serviciile medicale ale celui mai modern spital de boli infecțioase și pneumologie din România.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 11.000 de români stau în întuneric, potrivit Registrului Național al caselor fără energie electrică

Articolul următor

Timișoara acordă burse pentru artiști și jurnaliști în 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share