Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corteva Agriscience încurajează studenții români să cultive viitorul agriculturii

Compania internațională de cercetare și dezvoltare în agricultură Corteva Agriscience este angajată să formeze următoarea generație de agricultori.

Compania internațională de cercetare și dezvoltare în agricultură Corteva Agriscience este angajată să formeze următoarea generație de agricultori.

Aceasta oferă oportunități pentru studenți din întreaga lume să participe la acțiuni dedicate pentru perspectivele lor viitoare de lucru în industrie. La începutul lunii aprilie, 50 de studenți români și coordonatorul lor, profesor de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, au fost prezenți la un program integrat de instruire la stația de procesare semințe din Afumati.

Studenții aflați în anul IV la Facultatea de Agricultură, însoțiți de prof. dr. Leon Muntean, de la Departamentul de ameliorare a plantelor, au vizitat stația de procesare în cadrul cursului lor de producție de sămânță și material săditor ca o lecție aplicată. Experții de la Corteva i-au ghidat într-un tur al stației de procesare și le-au oferit detalii despre oportunitățile profesionale din industrie.

Ziua a început cu o sesiune de instruire în materie de siguranță și conduită, urmată de o prezentare detaliată a istoriei Corteva în România. După sesiunea teoretică, participanții au dobândit perspective valoroase asupra țărilor în care Corteva își desfășoară activitatea și exportă produsele sale, împreună cu date tehnice atât din stație, cât și din câmp, îmbunătățindu-și înțelegerea procesului de producție a semințelor.

Segmentul ulterior al evenimentului a implicat o vizită efectivă în stație, oferindu-le studenților invitați oportunitatea de a observa zona de recepție porumb, depănușare, uscare și batozare. De asemenea, li s-a prezentat stația nouă de condiționare și linia de tratament, înțelegând mai bine meticulozitatea fiecărui pas din procesul de ambalare și livrare al semințelor după ce trec prin toate etape de procesare și producție.

„Generația noastră este pregătită să aducă schimbări în modul în care lucrurile sunt făcute în agricultură, combinând cunoștințele despre științele vieții și tehnologie. Alegerea unei cariere în acest domeniu devine tot mai importantă, pe măsură ce societatea noastră evoluează. În această transformare, se pune accentul pe curiozitatea continuă, capacitatea de adaptare la inovație și angajamentul pentru protejarea mediului.

Prezența noastră la stația de procesare este o confirmare pentru noi a faptului că firma Corteva reprezintă un pilon al inovației și sustenabilității în industria agricolă modernă și este o oportunitate unică pentru noi de a vedea în detaliu cum funcționează un flux tehnologic modern, cu echipamente de ultimă generație.

Prin angajamentul său față de educație și dezvoltarea tinerilor, Corteva ne oferă o platformă pentru învățare și explorare, demonstrând astfel leadership-ul său și investind în viitorul agriculturii. Vă mulțumim pentru această oportunitate!”, a declarat Ștefan Bonchiș, student în anul IV la Facultatea de Agricultură din USAMV.

„Proiectele și programele specifice tineretului pot fi eficiente în oferirea generațiilor viitoare impulsul suplimentar necesar pentru a intra în sectorul agricol. Conform studiului nostru, realizat în 2019 de ProInsight Lab, datele indicau pentru România că adolescenții pentru ei înșiși, cu o prevalență de 57%, și 49% dintre părinți nu aleg agricultura ca o posibilitate de carieră viitoare, în principal pentru că agricultura nu le este familiară, iar pentru 43% dintre adolescenți este și neinteresantă.

Din aceste motive, Corteva este direct implicată în parteneriate strategice cu universitățile și în activități legate de tineret de mulți ani în România. În timp ce încă există mult loc pentru îmbunătățire în sectorul agricol, am observat că atitudinile față de agricultură și pozițiile agricole se schimbă într-o direcție pozitivă, cu 70% dintre tineri și 68% dintre părinți demonstrând o atitudine respectuoasă față de agricultură.

În timp ce în trecut, tinerii intenționau să evite acest sector, acum sunt mai receptivi atunci când vine vorba de alegerea unei cariere în acest domeniu, iar Corteva Agriscience este angajată să le ofere oportunități dacă doresc să urmeze acest drum,” a declarat Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience.

„Sprijinirea noii generații de fermieri români îmbunătățește competitivitatea viitoare a țării la nivel european în agricultură. Ca urmare, există o nevoie distinctă de a organiza și de a aduce împreună tineretul pentru a-și îmbunătăți capacitățile pentru acțiuni colective la nivelul comunității. De aceea suntem foarte recunoscători că lucrăm din nou cu Corteva Agriscience, vizita noastră aici, la Afumați, demonstrând o implicare pe termen lung între universitatea noastră și companie pentru a aduce studenții mai aproape de agricultură” a adăugat Leon Muntean.

Agricultura depinde tot mai mult de inovație pentru a rezolva provocările create de schimbările climatice, creșterea populației și resursele tot mai puține, dar și o nouă generație de fermieri poate beneficia de avantajele oferite de industrie. Viitorul sistemului de securitate alimentară este direct legat de agricultură, iar o viziune fără viitorii fermieri implica un viitor cu prea puțini producători agricoli.

Corteva este o companie globală, pur-agricolă, care combină cea mai bună inovare, interacțiune personalizată cu clienții și execuție operațională pentru a livra, în mod rentabil, soluții pentru cele mai urgente provocări agricole de la nivel global. Aceasta generează preferințe de piață avantajate prin strategia de distribuție unică, alături de un amestec echilibrat, la nivel global, de semințe, protecție a culturilor, produse și servicii digitale.

Alături de unele dintre cele mai recunoscute branduri din agricultură și oportunități tehnologice bine poziționate pentru a promova creșterea, compania și-a luat angajamentul să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând, totodată, cu părțile interesate din domeniul alimentar, pe măsură ce îndeplinește promisiunea de a îmbogăți viețile celor care produc și celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 40% dintre șomerii înregistrați în județul Bihor au vârsta peste 50 de ani

Articolul următor

3'RD ROMANIAN CITY DEBUTS IN LOT POLISH AIRLINES’ NETWORK. POLISH NATIONAL CARRIER IS CONNECTING WARSAW WITH ORADEA.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share