Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumurile turistice ale Clujului se pregătesc de sezonul estival

DJ 103H asigură legătura rutieră cu zonele turistice Bologa, Răchițele, Doda Pilii, Ic Ponor | Foto: CJ Cluj

Pe două dintre șoselele județene care duc la zone de turism sau pescuit se execută lucrări de întreținere.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe Drumul Județean 107R Făget – Sălicea – Ciurila. Acestea vizează sectorul în lungime de 13 km cuprins între pozițiile 8+300 și 21+350.

„DJ 107R deservește clujenii care locuiesc în arealul Făget – Sălicea – Ciurila din zona metropolitană și asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca. În același timp, acesta face legătura cu DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila sau alte zone de relaxare preferate de clujeni”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Pe DJ 107R urmează să se deruleze operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate, plombări cu îmbrăcăminte asfaltică și colmatarea rosturilor, întreținerea platformei drumului prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor și completarea acestora și asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și podețelor.

Vor fi realizate lucrări de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației, întreținerea drumurilor laterale prin reprofilare cu cilindrare, înlocuirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe, 250 de accese la proprietăți din Sălicea și Ciurila, operațiuni în vederea asigurării siguranței circulației (montarea de parapete și butoni reflectorizanți pe stâlpi).

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe Drumul Județean 107R Făget – Sălicea – Ciurila.

Drumuri refăcute spre Doda Pilii și Ic Ponor

De asemenea, au demarat lucrări de întreținere pe DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet. Acestea vizează sectorul de 7 km cuprins între pozițiile kilometrice 12+250 și 19+209. Ele au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

„Acest drum județean asigură o legătură rapidă şi extrem de utilă între Drumul Național 1, prin localitatea Bologa, şi DJ 108C care traversează zona turistică Scrind Frăsinet – Răchițele – Doda Pilii, iar apoi, pe drumul județean DJ 763, până în Ic Ponor”, a spus oficialul județean.

În această etapă se execută lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor. Urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate, colmatarea rosturilor, înlăturarea criblurii de pe carosabil.

Vor fi executate întreținerea platformei drumului prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, decolmatarea camerelor de cădere, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, întreținerea drumurilor laterale prin reprofilare cu cilindrare, înlocuirea de podețe, refacerea timpanelor la podețe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

3'RD ROMANIAN CITY DEBUTS IN LOT POLISH AIRLINES’ NETWORK. POLISH NATIONAL CARRIER IS CONNECTING WARSAW WITH ORADEA.

Articolul următor

Street Food Picnic, la prima ediție în Iulius Mall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share