Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj vine cu produse, demonstrații și prezentări la Agraria

Instituția de învățământ va avea la standul de la Jucu produse din fermele și stațiunile proprii | Foto: USAMV

Standuri cu produse proprii, conferințe și demonstrații cu specialiști în științele vieții, oferta educațională și exponate atractive sunt propunerile instituției.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va participa, în calitate de partener, la Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie Agraria (18-21 aprilie), în spațiul expozițional dedicat din comuna Jucu.

Facultățile din USAMV vor fi reprezentate la standurile tematice sau prin intermediul specialiștilor invitați în calitate de vorbitori în cortul Forum. Cadre didactice și studenți vor prezenta oferta educațională și vor susține demonstrații practice în diferite domenii de studiu.

Vor fi arătate tehnologii agricole inovatoare, de mecanizare, la lucrările solului și semănat; tehnici moderne sustenabile de aplicare a substanțelor fitosanitare în contextul protecției solului și apei operatorului, precum și pentru obținerea de produse agroalimentare curate și sănătoase.

La stand vor putea fi admirate exponate din microplante, miceliu din ciuperci, butași din viță de vie și terarii – aranjamente de plante ornamentale în recipiente din sticlă, plantule micropropagate în eprubete. Vor fi prezentate, pentru degustare, mostre de produse inovatoare – suplimentul alimentar Echibiotic (complex activ format din șase tulpini de probiotice) sau care au integrate probiotice pentru refacerea florei intestinale.

În cortul Forum vor avea loc prezentări și discuții cu specialiști invitați din cadrul USAMV Cluj, de la Facultatățile de Agricultură; Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală; Știința și Tehnologia Alimentelor, pe teme de actualitate: agricultura sustenabilă, alimentația sănătoasă, proiecte europene de cercetare.

USAMV Cluj va avea stand cu produse din fermele și stațiunile proprii. Vor fi disponibile spre vânzare vinuri de la stațiunea sa viticolă Vinea Apoldia Maior, mezeluri și brânzeturi vidate de la Ferma Cojocna, dar și pentru servire la fața locului, plante aromatice la ghiveci (mentă, salvie, busuioc, roiniță, isop, aloe vera), ulei de lavandă, apă florală (lavandă, salvie), flori și legume proaspete.

Produs de Cluj, cu standuri proprii

Și Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean (CJ), va fi prezentă la Agraria. „Participarea la cel mai mare târg din Transilvania arată că proiectul Produs de Cluj, demarat în urmă cu 13 ani, este unul nu doar util, ci și de succes.

Faptul că suntem, din nou, prezenți la Agraria este dovada seriozității partenerilor noștri tradiționali, calitatea exponatelor a fost argumentul decisiv pentru prezența noastră neîntreruptă la un târg de asemenea amploare. Forul administrativ județean este implicat în organizarea acestui eveniment și prin intermediul Tetarom III, în a cărui incintă se desfășoară”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Expozanții de târgul Produs de Cluj vor oferi publicului vizitator preparate alimentare tradiționale din lapte și carne, produse de patiserie, de la turtă dulce și ciocolată de casă la prăjituri, siropuri și sucuri naturale, miere de albine, vinuri și pâine de casă.

Amatorii de dulciuri vor putea degusta deliciile preparate pe loc, plăcinte și colac secuiesc. Artizanii vor fi prezenți cu costume populare și podoabe lucrate de mână, articole de marochinărie și lavandă, dar nu vor lipsi nici producătorii de flori și plante aromatice.

Târgul „Produs de

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză UPT: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României

Articolul următor

Paul Cristian Cordoș redesenează universul Micului Prinț

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share